Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Χαλυβδώνουν το ηθικό μας οι θάνατοι των ηρώων Μπαλταδώρου- Τζανιδάκη

|
THESTIVAL TEAM

“Ο θάνατος του Γιαννη Τζανιδάκη, του Γιώργου Μπαλταδώρου και όλων των άλλων ηρώων μας που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος για την πατρίδα, χαλυβδώνουν το ηθικό και την αποφασιστικότητα μας, όλου του στρατεύματος” υπογράμμισε την Κυριακή ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης από την Ελεύθερνα Ρεθύμνου τον τόπο καταγωγής του Γιάννη Τζανιδάκη που έπεσε εν ώρα καθήκοντος πέρυσι.

Ο κ. Αποστολάκης μάλιστα, ο οποίος και παρέδωσε την Ελληνική σημαία στην οικογένεια του πεσόντα για την πατρίδα, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το ήθος του αείμνηστου Κρητικού ήρωα, λέγοντας χαρακτηριστικά “τον Γιάννη τον είχα υπό τις διαταγές μου και εξετίμησα το ήθος, την υπηρεσιακή του επάρκεια, γενναιότητα, την εμπιστοσύνη την σοβαρότητα και τον σεβασμό που ενέπνεε σε όλους. Η μνήμη του θα είναι αιώνια”.

Σε κλίμα συγκίνησης στην Ελεύθερνα, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, Πολιτικών-Στρατιωτικών Αρχών, Περιφέρειας, Δήμων, φορέων και πλήθους κόσμου τίμησαν την μνήμη του υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς, Γιάννη Τζανιδάκη, που έχασε τη ζωή του κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου Χιούι στην Ελασσόνα ακριβώς πριν ένα χρόνο. Στο πλαίσιο αυτό, έγιναν και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στην πλατεία του χωριού.

Στεφάνι στην μνήμη του Κρητικού ήρωα που έχασε την ζωή του στην εκτέλεση του καθήκοντος κατέθεσαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, εκπρόσωποι αποστράτων-εφέδρων αξιωματικών, ενώ με συγκίνηση μίλησαν εκπρόσωπος της οικογένειας Τζανιδάκη, και ο κ. Αποστολάκης.

Από πλευράς του, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωσή του, αναφερόμενος στον Κρητικό ήρωα Γιαννη Τζανιδακη αλλα και στον Γιώργο Μπαλταδωρο είπε:

“Τιμούμε την μνήμη του ήρωα Γιάννη Τζανιδάκη που έχασε την ζωή του πριν ένα χρόνο στην εκτέλεση του καθήκοντος για την Πατρίδα. Αιώνια η μνήμη του, όπως αιώνια να είναι η μνήμη όλων που θυσιάστηκαν για την πατρίδα με τελευταίο θύμα των σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο” επισήμανε.

Πηγή: cretalive.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.