Αντιφασιστικό- αντιρατσιστικό συλλαλητήριο σήμερα στη Θεσσαλονίκη

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Συλλαλητήριο πρόκειται να πραγματοποιήσουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη μέλη της Κίνησης Ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την Παρκόσμια ημέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού.

Μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου θα συγκεντρωθούν στις 12.00 το μεσημέρι στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Με ένα διεθνές και πανελλαδικό μπαράζ δεκάδων κινητοποιήσεων κατά του φασισμού και του ρατσισμού ενώνει τις δυνάμεις του ένα κίνημα που βγαίνει στους δρόμους με την στήριξη συνδικάτων, κοινοτήτων μεταναστών, κινήσεων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, Δήμων και δημοτικών κινήσεων, φοιτητικών συλλόγων, ανθρώπων των Γραμμάτων και των τεχνών, κινήσεων και συλλογικοτήτων γυναικών, της LGTBQI κοινότητας, των αναπήρων.

Διεκδικούμε να μπει τέλος στην ασυλία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, να προχωρήσει η δίκη, να ολοκληρωθεί και να μπει στη φυλακή όλη οι ηγεσία της που οργάνωσε και εκτέλεσε τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν και τις επιθέσεις. Να μπουν αμέσως στη φυλακή οι υπεύθυνοι των τελευταίων επιθέσεων με πρωτοστάτη τον Σ.Δεβελέκο, του πυρήνα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Διεκδικούμε να μπει τέλος στις ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας-Λιβύης, να σταματήσουν οι μαζικοί πνιγμοί στη μεσόγειο, τα δουλοπάζαρα μεταναστών στη Λιβύη, ο εγκλωβισμός των προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου, ο αποκλεισμός τους σε στρατόπεδα-γκέτο. Ώρα να ανοίξουν τα σύνορα, να πάρουν άσυλο και χαρτιά, στέγη και περίθαλψη, ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών χωρίς αποκλεισμούς.

Σε 80 πόλεις, σε πάνω από 15 χώρες θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις με αφορμή τη Διεθνή Μέρα Δράσης 17 Μάρτη ενάντια στον φασισμό και την άνοδο της ακροδεξιάς, αλλά και τις ρατσιστικές πολιτικές των στρατοπέδων και των κλειστών συνόρων που τους στρώνουν το δρόμο.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.