Διαμαρτυρία φοιτητών για το κλείδωμα της ΣΘΕ και του Πολυτεχνείου στο ΑΠΘ

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην πλατεία χημείου στην Πανεπιστημιούπολη.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται ενάντια στο κλείδωμα της Σχολής Θετικών Επιστημών αλλά και του Πολυτεχνείου τις βραδινές ώρες, κάτι που αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο.

Οι φοιτητές επισημαίνουν πως μια τέτοια κίνηση αφενός εμποδίζει τις δράσεις των καλλιτεχνικών ομάδων των σχολών αφετέρου στερεί από τις πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες χώρο δράσης και συζήτησης.

Παράλληλα σημειώνουν πως τέτοιες κινήσεις αποτελούν παρέμβαση στο πανεπιστημιακό άσυλο και δεν λύνουν το πρόβλημα με τα κρούσματα βίας εντός των πανεπιστημίων.

Στη συνέχεια οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία στους χώρους του ΑΠΘ, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου εκφράζουν την αντίθεση τους στο κλείδωμα της ΣΘΕ και του Πολυτεχνείου, ζητώντας την ελεύθερη έκφραση μέσα στο πανεπιστήμιο.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.