Στον Πειραιά το συλλαλητήριο για την Μακεδονία – Φοβούνται επιθέσεις από τους κουκουλοφόρους των Εξαρχείων

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στον Πειραιά θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 4 Φεβρουαρίου.

Αρχικά, το κάλεσμα ήταν για την Αθήνα, ωστόσο οι διοργανωτές αποφάσισαν να αλλάξουν την τοποθεσία διεξαγωγής του συλλαλητηρίου.

Όπως γράφει η «Καθημερινή» αρχικά οι διοργανωτές είχαν αποφασίσει το συλλαλητήριο να πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα, στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο με την αιτιολογία ότι δεν επιθυμούν να προκαλέσουν κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της πόλης, επέλεξαν το κάλεσμα να πραγματοποιηθεί στον Πειραιά.

Ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι  πληροφορίες αναφέρουν πως η επιλογή του Πειραιά γίνεται επειδή το Σύνταγμα γειτνιάζει με τα Εξάρχεια και οι διοργανωτές δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση οι συγκεντρωμένοι να δεχθούν επίθεση από αντιεξουσιαστές και μπαχαλάκηδες που δεν είναι κατά του συλλαλητηρίου για το όρο “Μακεδονία”.  

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.