Μεταφέρονται σήμερα οι 400 τόνοι εκρηκτικών από το Ηράκλειο σε αποθήκη του Στρατού στη Β. Ελλάδα

|
THESTIVAL TEAM

Απομακρύνονται σήμερα τελικά οι τόνοι των εκρηκτικών, που μετέφερε το φορτηγό πλοίο ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, σημαίας Τανζανίας, που είχε ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου μετά από συντονισμένη επιχείρηση το προηγούμενο διάστημα των λιμενικών αρχών.

Τα δεκάδες κιβώτια με το επικίνδυνο φορτίο, φυλάσσονταν τόσες ημέρες σε χώρο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, προκαλώντας τεράστια ανησυχία τόσο στους τοπικούς φορείς, όσο και στους κατοίκους της πόλης για τους κινδύνους που εγκυμονούσε η παρουσία τέτοιου φορτίου στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Τελικά οι εκρηκτικές ύλες μετά από συνεννόηση του Λιμενικού Σώματος με τις Ένοπλες Δυνάμεις θα μεταφερθούν σήμερα σε ειδική αποθήκη του Στρατού Ξηράς στη βόρεια Ελλάδα.

Την ίδια ώρα προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή οι οκτώ αλλοδαποί, που αποτελούσαν το πλήρωμα του ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή Πειραιά.

Πηγή: cretapost.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.