“Ναι” από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ στη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ άναψε το πράσινο φως για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στοξν κρατικό πλέον Οργανισμό

Το προσχέδιο για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, το οποίο τέθηκε σε ψηφοφορία μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης, υπερψηφίστηκε από 670 εργαζόμενους από τους συνολικά 1005 που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Από αύριο θα δούμε μαζί με την διοίκηση θα δούμε σοβαρά σκεπτόμενοι τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Αυτό που μετράει είναι ότι υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων“, τόνισε στο thestival.gr, ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης .

Τί προβλέπει η σύμβαση

Η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας προβλέπει μείωση στις μηνιαίες μικτές απολαβές των εργαζομένων της τάξεως του 4,47%. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου, η μείωση υπολιγίζεται κατά μέσο ότι μεταξύ 40 και 70 ευρώ, ανάλογα με το μισθολογικό κλιμάκιο του κάθε εργαζόμενου.

Η λογική της νέας πρότασης είναι ότι παρεμποδίζει το ενιαίο μισθολόγιο. Δεν είναι ευχάριστο να μιλάμε για μειώσεις. Όμως να βλέπουμε τί γίνεται γύρω μας. Η πρόταση είναι θετική απέναντι στο ενιαίο μισθολόγιο. Είναι το λιγότερο κακό για τους εργαζόμενους“, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσερμενίδης.

Αγκάθι παραμένει η ημερομηνία εφαρμογής της σύμβασης, με την διοίκηση να επιθυμεί να έχει αναδρομική ισχύ από τον Οκτώβριο του 2017 και τους εργαζόμενους να επιθυμούν να ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου του 2018.

Όσον αφορά τα επιδόματα, μένει να διευκρινιστεί ποια από αυτά θα συνεχίσουν να καταβάλλονται. Τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής αδείας φαίνεται ότι θυσιάζονται στο “βωμό” του δημοσίου, ωστόσο, ο πρόεδρος του Συνδικάτου διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι το δώρο των Χριστουγέννων θα καταβληθεί κανονικά. Σε αντίθετη περίπτωση, όπως είπε, “θα ακολουθήσουν αγωγές“.

Τέλος, στις λεπτομέρειες που μένουν να διευθετηθούν συμπεριλαμβάνεται και η χρονική διάρκεια της σύμβασης, με τους εργαζόμενους να επιθυμούν αυτή να έχει τριετή διάρκεια και τη διοίκηση να εμμένει σε διετή ισχύ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.