Άσκηση πυρασφάλειας: Πυρκαγιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης – Ανασύρθηκε αναίσθητη γυναίκα (ΦΩΤΟ & VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Η ώρα είναι 9:30 το πρωί. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχεται κλήση από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης στην οδό Εθνικής Αμύνης 27 για πυρκαγιά στον 4ο όροφο του κτιρίου.

Στο σημείο σπεύδουν άμεσα τρία υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα με δέκα πυροσβέστες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Το κτίριο εκκενώνεται. Στην προσπάθεια διαφυγής της, ωστόσο, μια κοπέλα χτυπά στο κεφάλι και πέφτει αναίσθητη στο δάπεδο.

Άνδρες της πυροσβεστικής μετέφεραν με ασφάλεια την τραυματία έξω από την βιβλιοθήκη, ενώ παράλληλα κατάφεραν να σβήσουν την εστία φωτιάς, η οποία αποδείχθηκε πως προήλθε από βραχυκύκλωμα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ευτυχώς, δεν πρόκειται για πραγματικό περιστατικό, αλλά για σενάριο άσκησης πυρασφάλειας σε δημόσιο κτίριο.

“Κατά την χειμερινή περίοδο γίνονται πολλές ασκήσεις σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ή επιχειρήσεις, όπου εκεί μπορούμε να διαπιστώσουμε την επαγγελματική κατάσταση και την ετοιμότητα των υπαλλήλων μας” τόνισε ο πύραρχος, υποδιοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νόμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Πατκίδης.

Από την πλευρά της η προϊσταμένη της διεύθυνσης της βιβλιοθήκης, Ευαγγελία Αβτζή υπογράμμισε πως το κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης τηρεί όλες τις προδιαγραφές πυρασφάλειας.

“Έχει γίνει ήδη ο απαραίτητος έλεγχος για να είναι το κτίριο ασφαλές σε περίπτωση πυρκαγιάς” ανέφερε η κα Αβτζή, η οποία σημείωσε πως στο παρελθόν δεν έχει καταγραφεί κάποιο περιστατικό πυρκαγιάς στη βιβλιοθήκη.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival.gr από την άσκηση πυρασφάλειας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης.






Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.