Θεσσαλονίκη: Οι ιπτάμενοι της Ομάδας “Ζευς” θα μας γεμίσουν και φέτος εθνική υπερηφάνεια (VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται για ακόμη μια χρονιά, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, η ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς”.

Οι πιλότοι που γεμίζουν με τα λόγια τους εθνική υπερηφάνεια όσους κατακλύζουν την παραλία της Θεσσαλονίκης την ημέρα της στρατιωτικής παρέλασης, θα πραγματοποιήσουν για ακόμη μια φορά επίδειξη με αεροσκάφος τύπου F-16C Block 52+, αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης.

Zeys 1.jpg

Εντυπωσιακοί ελιγμοί θα μας κάνουν για ακόμη μια φορά να κρατήσουμε το κεφάλι ψηλά και θα δώσουν μια πολύ μικρή γεύση της μαχητικής ικανότητας της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Φέτος, για πρώτη χρονιά, η Ομάδα Ζευς δεν θα πραγματοποιήσει δοκιμαστικές πτήσεις μια ημέρα πριν την παρέλαση, αλλά θα καταφτάσει στην πόλη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου για την επίδειξη.

Ο Επισμηναγός Θεοχαρόπουλος στο πιλοτήριο

Στο πιλοτήριο του F16 θα βρίσκεται ο Επισμηναγός (Ι) Λουκάς Θεοχαρόπουλος, ένα από τα μέλη της ομάδας Ζευς που πραγματοποιούν επιδείξεις με τα μαχητικά αεροσκάφη. 

Theoxaropoylos.png

Ο Επισμηναγός Θεοχαρόπουλος εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1998 και το 2004, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/335 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ. Τρία χρόνια μετά τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+, ενώ από το 2008 υπηρετεί στην 343 Μοίρα.

Έχει περισσότερες από 1500 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1100 είναι σε αεροσκάφη F-16.

zeys 2.jpg

Ο πιλότος της F-16 Demo Team θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη με άλλα δύο μέλη της ομάδας, τα οποία την ώρα της επίδειξης, θα βρίσκονται στο έδαφος για να εξηγούν στο κοινό τη διαδικασία αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ομάδας και των αεροσκαφών F-16.


Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.