Τσίμα – τσίμα φτάνουν τα λεφτά για μισθούς και συντάξεις

|
THESTIVAL TEAM

Οριακή είναι η κατάσταση μετά την «κουτσουρεμένη» δόση που έφτασε το Μάιο και αντί 5,2 δεν ξεπέρασε τα 4,2 και ουσιαστικά χρησιμοποιείται για την πληρωμή του χρέους…

Τα έσοδα σε σχέση με τον Μάιο του 2011 (πρώτο 15ημερο) είναι “πεσμένα” περίπου 15% και ουσιαστικά το κράτος οριακά μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, καθώς εάν δεν τονωθούν αναμένεται η μείωση να φτάσει και το 50% ως τα τέλη του μήνα.

Η πορεία των δημόσιων οικονομικών συζητήθηκε χθες και στη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού. Δεν είναι τυχαίο ότι δόθηκε εντολή για κατεπείγουσα ουσιαστικά αποστολή του ΕΤΑΚ του 2009, ώστε να υπάρξει τόνωση των εσόδων και να υπάρξει κάποιο ρευστό στα ταμεία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο υπουργικό συμβούλιο ο ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς σημείωσε ότι είναι αποφασιστικής σημασίας ζήτημα να μην κάνουν… κοιλιά τα έσοδα κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ταυτόχρονα οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για σχέδιο “οικονομίας” στα έξοδα, με πρώτα “θύματα” όσους περιμένουν επιστροφές φόρων , πληρωμές προμηθευτών του Δημοσίου και μέρος των επιχορηγήσεων προς υπουργεία και φορείς.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο κ. Ζανιάς αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα μίλησε για “υψηλές αβεβαιότητες”.

Πληροφορίες: newsit.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.