Στα άδυτα του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης (VIDEO)

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Τις αρχαιότητες στο σταθμό του Μετρό στη Βενιζέλου, παρουσίασε λίγες μέρες πριν καλυφθούν με σάκους από άμμο, προκειμένου να αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες, η ΕΡΤ3.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα θα ξαναβρεθούν στην επιφάνεια το 2022, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και θα αποκαλυφθούν στην τελική τους μορφή.

Να σημειωθεί πως χθες ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος σε ομιλία του στο διεθνές συνέδριο για τις μεταφορές ΙCTR 2017, προχώρησε στη διαβεβαίωση ότι δεν θα κλείσει η Βενιζέλου και δεν θα μονοδρομηθεί η Εγνατία για χρόνια, λόγω των εργασιών του μετρό Θεσσαλονίκης.

Μετά την ομιλία του μιλώντας με δημοσιογράφους, ο κ. Μυλόπουλος διευκρίνισε ότι δεν είναι έτοιμος ακόμα να δώσει λεπτομέρειες γιατί δεν είναι ακόμα έτοιμη η μελέτη για το τι ακριβώς θα συμβεί στη Βενιζέλου, ενώ αναζητείται όπως είπε μια χειρουργική λύση ώστε να μη χρειαστεί να κλείσει για πολύ καιρό η Βενιζέλου.

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.