Ύστερα από τις ποικίλες αντιδράσεις, που προκάλεσε ο διορισμός του Στέλιου Παππά στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ, ένα ακόμα πρόσωπο αναμένεται να ταρακουνήσει τα νερά.

Ο λόγος για την Όλγα Γιάννη, τη δημοσιογράφο που έλαβε μία από τις εννέα θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το iefimerida.gr, η κ. Γιάννη προτάθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όχι τυχαία καθώς υπήρξε υποψήφια βουλευτής του κόμματος στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Η κ. Γιάννης, που παρουσιάζει εκπομπή σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, έγινε γνωστή τον Νοέμβρη του 2016, όταν κατήγγειλε ότι αλλοδαποί αποπειράθηκαν να την βιάσουν σε υπόγεια διάβαση και ενώ πήγαινε στο ΣΕΦ για το συνέδριο των ΑΝΕΛ.

«Δεν ήξερα πόσο διαρκεί το περπάτημα σε αυτήν τη διάβαση, καθώς ήταν η πρώτη -και τελευταία- φορά που βρέθηκα εκεί. Είδα εννέα άνδρες, ηλικίας από 19 έως 25 ετών, που άρχισαν να μου κάνουν προκλητικά και χυδαία σχόλια για την εξωτερική μου εμφάνιση. Ολοι είχαν ύψος περίπου 1.65, μελαψοί, φορούσαν δερμάτινα μπουφάν και μαύρο τζιν», περιέγραψε στην «Espresso».

Εκείνη προσπάθησε να περπατήσει πιο γρήγορα για να τους ξεφύγει, αλλά την περικύκλωσαν, της τράβηξαν και έσκισαν το σακάκι που φορούσε και της έβγαλαν τη ζώνη. «Ο ένας με τράβηξε από το χέρι. ''Εχεις ωραία μάτια'' μου είπε. Μου έσκισε τη ζακέτα και μου είπε ειρωνικά ''Είσαι πιο όμορφη τώρα''. Στην αρχή νόμιζα ότι θα μου πάρουν την τσάντα και το κινητό. Ημουν μόνη με εννιά άτομα και κοιτούσα δεξιά και αριστερά για βοήθεια. Με πλησίασαν άλλοι τρεις. Εκανα ένα βήμα, αλλά με τραβούσαν. ''Ελα δω, θέλουμε να σε γνωρίσουμε'' μου είπαν», περιέγραψε για τη φρικτή εμπειρία που έζησε.

Εκείνη άρχισε να φωνάζε, ενώ όπως λέει εκείνο που την έσωσε ήταν η απόφασή της να πετάξει προς τα πίσω το πορτοφόλι της, αποσπώντας τους την προσοχή.

«Μόλις το πέταξα, άρχισα να τρέχω και έτσι ξέφυγα. Πήγα στο ΣΕΦ με σκισμένη ζακέτα, χωρίς ζώνη και το παντελόνι μου δεν είχε κουμπί, καθώς με τραβούσαν από τη μέση. Πρέπει να έπεσε εκεί. Το φερμουάρ στράβωσε και δεν ήξερα πώς να καλύψω το παντελόνι, αφού η ζακέτα ήταν σκισμένη και δεν είχα ζώνη να δεθώ! Ενιωσα πολύ φόβο μέσα μου σε κάθε άγγιγμά τους. Ο ένας με έπιανε από τη ζακέτα, ο άλλος από το πρόσωπο. Μετά ένιωσα ένα χέρι και στη μέση μου, στο παντελόνι. Ηταν θάνατος για μένα. Ετρεξα στο στάδιο και έτρεμα για ώρα. Ολο το βράδυ έμεινα άγρυπνη. Αλλο να τα περιγράφεις και άλλο να τα ζεις. Εχει μεγάλη διαφορά», δήλωσε ακόμη η κ. Γιάννη.

Μετά από αυτό που έζησε, συνέστησε προσοχή σε όσους περνούν από υπόγειες διαβάσεις, ενώ ζήτησε να ληφθούν μέτρα ασφαλείας.

«Πρέπει να αποτρέψουμε κάθε βιασμό ή ληστεία. Εγώ στάθηκα τυχερή, γιατί ήμουν ευγενική μαζί τους και συνεργάσιμη. Η επόμενη κοπέλα όμως;», δήλωσε στην εφημερίδα.