Παρουσιάστηκε σήμερα στo αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης η, 24ωρης λειτουργίας, τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενημέρωσης του προσωπικού του Σώματος, από τον επιστημονικά υπεύθυνο της γραμμής, Αστυνομικό Διευθυντή, Εμμανουήλ Κουφάκη.

Η τηλεφωνική γραμμή κλήσης 210-3410900, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί την 22 Μαρτίου 2017, είναι διαθέσιμη σε 24ωρη βάση για όλο το προσωπικό (αστυνομικό ή πολιτικό, εν ενεργεία ή σε αποστρατεία) καθώς και για τα μέλη των οικογενειών της Ελληνικής Αστυνομίας. Σημειώνεται ότι, διασφαλίζεται πλήρως η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σκοπός της λειτουργίας της γραμμής είναι να παρέχει επιστημονική υποστήριξη και συμβουλευτική ενημέρωση, από κατάλληλα εκπαιδευμένους αστυνομικούς, που θα βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν σε επαγγελματικό, ατομικό, οικογενειακό επίπεδο.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Φώτιος Δομζαρίδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Αθανάσιος Μαντζούκας, οι Βοηθοί Γ.Α.Δ.Θ., οι Διευθυντές των Διευθύνσεων δικαιοδοσίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, οι Διευθυντές των Υποδιευθύνσεων Εγκληματολογικών Ερευνών, Εσωτερικών Υποθέσεων και Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συνδικαλιστικών Ενώσεων, ανώτεροι Αξιωματικοί καθώς και λοιπό αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της Γ.Α.Δ.Θ..