ΤΩΡΑ: Εμποροϋπάλληλοι μπλοκάρουν το άνοιγμα εμπορικών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ&VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων στο νομό Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Μικρών Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία προβλέπει το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο.

Η πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπάλληλων νομού Θεσσαλονίκης, Γαρυφαλλιά Καλαμαρά, υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή εξοντώνει τους εμποροϋπαλλήλους, ενώ κάλεσε τους καταναλωτές να μην προβούν σε αγορές σήμερα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του αντιπροέδρου του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων εμπόρων Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Κιουμουσίδη, ο οποίος τόνισε ότι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας αποτελεί την φυσική εξόντωση για αυτούς.

Οι διαδηλωτές, αυτή την ώρα περιφρουρούν τις πύλες εισόδου γνωστών πολυκαταστημάτων επί της οδού Τσιμισκή, προκειμένου να μην λειτουργήσουν.



Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.