Δήμοι της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής δεν έχουν καταθέσει τα όρια των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων

|
THESTIVAL TEAM

Σαράντα Δήμοι σε όλη τη χώρα δεν έχουν καταθέσει τα όρια των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων.

Αυτό αποκάλυψε, σήμερα, μιλώντας στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος. Σημειώνεται, πως με τη νέα παράταση που έχει δοθεί, θα πρέπει έως τις 27 Ιουλίου 2017 οι Δήμοι να υποβάλλουν τις οικιστικές πυκνώσεις και, οι πολίτες τις αντιρρήσεις τους επί των αναρτημένων δασικών χαρτών.

Όπως ανέφερε, ο αναπληρωτής υπουργός, οι Δήμοι που δεν έχουν στείλει ακόμη τα στοιχεία είναι: Αλεξανδρούπολης, Αν. Μάνης, Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Αρχαίας Ολυμπίας, Βοίου, Βορ. Κυνουρίας, Γορτυνίας, Δέλτα, Δοξάτου, Δυτ. Μάνης, Δωδώνης, Έδεσσας, Ελαφονησίου, Εορδαίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Ζαχάρως, Καβάλας, Κασσάνδρας, Κέρκυρας, Κιμώλου, Κομοτηνής, Κόνιτσας, Μεσσήνης, Μετσόβου, Μυκόνου, Ναυπλίου, Νέας Προποντίδας, Νοτ. Κυνουρίας, Νοτ. Πηλίου, Οιχαλίας, Περιστερίου, Πύλου – Νέστορος, Σιθωνίας, Σίφνου, Σκοπέλου, Σπάρτης, Σπετσών, Χίου και Ωραιοκάστρου.

Σύμφωνα με τον Σωκράτης Φάμελλο, με την ολοκλήρωση των δηλώσεων καλλιέργειας από τους αγρότες « θα έχουμε τη δυνατότητα μέσα σε αυτό το μήνα να τους ενημερώσουμε όλους προσωπικά, στην περίπτωση που οι εκτάσεις που χρησιμοποιούν αλληλεπιδρούν με τους δασικούς χάρτες, ώστε να προχωρήσουν στη χρήση των εργαλείων που έχουμε νομοθετήσει για την καλλιέργεια σε πρώην δασικές εκτάσεις».

Στην ομιλία του, ο αναπλωρωτής υπουργός, τόνισε ακόμη, πως θα δοθεί η δυνατότητα στις Διευθύνσεις Δασών να δίνουν πιστοποιητικά για τον δασικό χαρακτήρα των εκτάσεων, χωρίς την ανάγκη προσέλευσης των πολιτών στα κτηματολογικά γραφεία, για τη μεταβίβαση των εκτάσεων, επί των κυρωμένων δασικών χαρτών.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.