“Δεν υπάρχει λόγος να μην πουληθεί και να μην επαναλειτουργήσει η Hellenic Steel”

|
THESTIVAL TEAM

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του ανοίγματος των φακέλων των προσφορών για την εξαγορά της Hellenic Steel, τριών ομίλων που εξέφρασαν ενδιαφέρον για την απόκτησή της, σύμφωνα με πληροφορίες του σωματείου εργαζομένων.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Hellenic Steel, Παναγιώτης Χατζάκος, “και οι τρεις προσφορές ήταν εμπρόθεσμες και έγκυρες και τουλάχιστον η μία εξ αυτών φαίνεται να καλύπτει και το τίμημα και τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί στην τελευταία γενική συνέλεση των μετόχων (ILVA)” και επομένως, “δεν υπάρχουν προσκόμματα για την πώληση σε νέο ιδιοκτήτη και για την επαναλειτουργία της”. Η Ελληνική Χαλυβουργία τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται υπό εκκαθάριση, ως θυγατρική ιταλικού ομίλου σε εκκαθάριση εν λειτουργία (ILVA), στον οποίο έχει οριστεί διοίκηση από το ιταλικό δημόσιο.

“Εμείς εκτιμούμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην προχωρήσει η πώληση, πρέπει να δεχθούν οι Ιταλοί και να περάσουμε στην εκχώρηση της εταιρίας σε νέους ιδιοκτήτες και να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο” ανέφερε ο κ. Χατζάκος.

Από τους διακόσιους δέκα εργαζομένους που είχε το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, αυτή τη στιγμή παραμένουν τριάντα άτομα με καθήκοντα ασφάλειας και φύλαξης των εγκαταστάσεων, αλλά εάν επαναλειτουργήσει, οι εργαζόμενοι προσδοκούν ότι θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.