VIDEO: Η στιγμή που ο Γλέζος αγνοεί την Κωνσταντοπούλου και οδηγεί τον Γερμανό πρέσβη για κατάθεση στεφάνου

|
THESTIVAL TEAM

Αίσθηση προκάλεσε το Σάββατο η καταγγελία του βουλευτή του Ποταμιού Γιάννη Μαυρωτά για το επεισόδιο με πρωταγωνίστρια την Ζωή Κωνσταντοπούλου που επιχείρησε να εμποδίσει τον Γερμανό πρέσβη από το να καταθέσει στεφάνι στο Δίστομο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης της θλιβερής επετείου της σφαγής εκατοντάδων Ελλήνων το 1944 από τους Ναζί.

Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνεται η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας να στέκεται μπροστά στους επίσημους προσκεκλημένους και να «ανακοινώνει» στον Γερμανό πρέσβη ότι δεν έχει το δικαίωμα να καταθέσει στεφάνι λέγοντας του ότι πρέπει η χώρα του να καταβάλει τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Μετά από μερικά λεπτά αμηχανίας τη λύση έδωσε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος όπως φαίνεται στο βίντεο πήρε από το χέρι τον Γερμανό πρέσβη, παρακάμπτοντας την κ. Κωνσταντοπούλου και του έδωσε το στεφάνι για να το καταθέσει στο μνημείο των εκτελεσθέντων.

Όπως ακούγεται να λέει, μάλιστα, στην ομιλία του μετά το συμβάν, καθώς ο Μανώλης Γλέζος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Διστόμου, «το παιδί του εγκληματία όσα εγκλήματα κι αν έχει κάνει ο πατέρας και η μάνα του δεν ευθύνεται για αυτά».

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.