Νέα στοιχεία για τον Θεσσαλονικιό επιχειρηματία που αγνοείται: Είναι δικό του το κομμένο αυτοκίνητο;

|
THESTIVAL TEAM

Στην χτεςσινή εκπομπή “Φως στο Τούνελ” της Αγγελικής Νικολούλη δόθηκαν περισσότερα στοιχεία για τη μυστηριώδη υπόθεση του 59χρονου κτηνοτρόφου που εξαφανίστηκε στις 3 Νοεμβρίου εξερχόμενος από τα σφαγεία της Χαλάστρας, στη Θεσσαλονίκη,

Μάρτυρες υπέδειξαν στην εκπομπή παράνομη μάντρα όπου φέρεται να «κόπηκε» το αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Γραικός και το οποίο δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

Τηλεθεατές εντόπισαν στο διαδίκτυο σάϊτ αγγελιών με ανταλλακτικά αγροτικού αυτοκινήτου, ίδιο με του αγνοούμενου. Το μοντέλο, το χρώμα, η περιοχή και η χρονική περίοδος, «ταιριάζουν γάντι» με τη μυστηριώδη υπόθεση. Το σοβαρό αυτό στοιχείο, δόθηκε στις Αστυνομικές Αρχές για περαιτέρω έρευνα.

Άλλος μάρτυρας που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, μίλησε με την Αγγελική Νικολούλη και την οδήγησε σε συγκεκριμένη πηγή όπου υπάρχουν σημαντικά στοιχεία που φωτίζουν το σκοτάδι.

Ο δρόμος για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου σε παράνομες μάντρες άνοιξε, όταν αποκλείστηκαν οι ποταμοί Αξιός και Λουδίας. Εκεί έγιναν εξονυχιστικές έρευνες από τους εθελοντές του ΟΦΚΑΘ, με πρωτοβουλία των αδελφών του επιχειρηματία και του δικηγόρου τους Νίκου Διαλυνά.

«Εδώ στον Λουδία ξεπλένουν …αμαρτίες»…

Tο εξοπλισμένο με σόναρ σκάφος τους «όργωσε» το ποτάμι για να βρει ένα ίχνος του αυτοκινήτου με το οποίο χάθηκε ο Γραικός.

Ο δύτης και υπεύθυνος της επιχείρησης Κώστας Χέλμης, εξήγησε στην ρεπόρτερ του «Τούνελ» πως το σόναρ με το ειδικό μάτι που χρησιμοποιούν στα ποτάμια, απεικονίζει με εξαιρετική ακρίβεια το βυθό. Ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους, οι εθελοντές μίλησαν με κατοίκους της περιοχής που τους υπέδειξαν συγκεκριμένα σημεία όπου θα μπορούσε να βυθιστεί ένα αμάξι, για να τα ελέγξουν. Τόνισε πως ο Λουδίας διαφέρει από τον Αξιό ποταμό, καθώς παρουσιάζει σημαντικές ιδιαιτερότητες. Η ροή του δεν είναι έντονη, αλλά έχει «πονηρές» προσβάσεις. Οι εθελοντές κλήθηκαν να ελέγξουν μία περιοχή δεκατριών μιλίων, σε βάθος έξι μέτρων.

«Όταν κάναμε την χαρτογράφηση της περιοχής, μας πλησίασαν κάτοικοι και μας είπαν πως το ποτάμι αυτό ξεπλένει… αμαρτίες…» είπε χαρακτηριστικά στο «Τούνελ», ο πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ Χρήστος Ράμος.

Όπως εξήγησε πολλές φορές στον βυθό του αλλά και στις όχθες του, καταλήγουν κλεμμένα ή παλιά αυτοκίνητα. Στη συνέχεια εμφανίζονται επιτήδειοι έμποροι που τα συλλέγουν για να τα πουλήσουν ως παλιοσίδερα.

Δεν βρέθηκε το αυτοκίνητο του Γραικού στον Λουδία

Τα μέλη των ερευνητών μοιράστηκαν σε ομάδες για να ψάξουν στο ποτάμι αλλά και στις όχθες του. Σε πολλά σημεία εντοπίστηκαν στην ξηρά ίχνη από ρόδες αυτοκινήτου να κατευθύνονται στο νερό και ελέχθησαν από το ειδικά εξοπλισμένο φουσκωτό. Ο χειριστής του σόναρ Θανάσης Γιαννίκης, εξήγησε στο «Τούνελ» πως το μηχάνημα σάρωσε δεξιά και αριστερά το ποτάμι έως και σαράντα μέτρα.

Όταν το σόναρ εντόπιζε κάτι, το απεικόνιζε σαν αρνητικό φωτογραφίας, ασπρόμαυρο και τρισδιάστατο, καταγράφοντας με ακρίβεια το ύψος και το πλάτος του.

Στην διάρκεια της έρευνας κατεγράφησαν βράχια, σίδερα, βάρκες αλλά όχι το αυτοκίνητο με το οποίο χάθηκε ο επιχειρηματίας.

«Η έρευνα μας απέκλεισε το ενδεχόμενο το αυτοκίνητο του Δημήτρη Γραικού να βρίσκεται σε ένα από τα δύο ποτάμια» είπε χαρακτηριστικά στο «Τούνελ», ο υπεύθυνος της επιχείρησης Κώστας Χέλμης.

Τα αποτελέσματα της καταγραφής του σόναρ στον βυθό του Λουδία παρακολούθησε και ο νομικός σύμβουλος των αδελφών του αγνοούμενου, Νίκος Διαλυνάς.

«Προχωρούμε βάσει συγκεκριμένου σχεδίου. Δεν θα αποκαλύψω ακόμα ποιο είναι, αλλά έπρεπε οπωσδήποτε να αποκλειστούν ο Αξιός και ο Λουδίας . Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση της επιχείρησης μας. Δεν έχουμε καμία διάθεση ανταγωνισμού με την αστυνομία, αλλά είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας να ψάχνουμε με δικά μας μέσα» τόνισε με έμφαση στην κάμερα της εκπομπής ο κ. Διαλυνάς.

Ανέφερε πως ελέγχουν άτομα που ασχολούνται με την αγορά των ανταλλακτικών αυτοκινήτων, αλλά και όσοι δέχονται οχήματα για να τα διαλύσουν και να πουλήσουν τα μέρη τους σε συγκεκριμένες περιοχές.

«Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε. Από τη στιγμή που ο Γραικός δεν είναι σε κανένα από τα ποτάμια της περιοχής, είναι ή θαμμένος ή καμένος…» τόνισε με έμφαση.

«Έκοψαν» σε μάντρα το αυτοκίνητο;

Ο νομικός σύμβουλος των αδελφών του αγνοούμενου επιχειρηματία, μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ» έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Δήλωσε πως απευθύνθηκε σε υψηλά κλιμάκια της Εισαγγελίας, για να διατυπώσει το ερώτημα, πως μπορεί το τμήμα Αναζητήσεων να διενεργεί προανάκριση, αφού το αδίκημα της …εξαφανίσεως δεν υπάρχει! Ανέφερε πως έχει ήδη αποσταλεί από την Εισαγγελία η μήνυση του αδελφού του αγνοούμενου για την δολοφονία του και πρέπει να ακολουθηθεί η νόμιμη οδός. Να διαβιβαστεί άμεσα όλη η δικογραφία, στο τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής, που είναι αρμόδιο για τέτοιου είδους έρευνα.

«Εκείνο που μου προκαλεί εντύπωση είναι το εξής: Εδώ φαίνεται πως εκτός από την αστυνομία, η οικογένεια έχει χωριστεί σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα είναι τα αδέλφια του Γραικού και η άλλη είναι η χήρα σύζυγος του και τα παιδιά του. Τα μέλη της δεύτερης ομάδας τηρούν σιγήν ιχθύος, δεν έρχονται σε επαφή με κανέναν, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους».

Ο κ. Διαλυνάς αναφέρθηκε ακόμα σε μια ειδική ομάδα πρώην αστυνομικών της Ασφάλειας που συμμετέχει στις έρευνες των αδελφών του Δημήτρη Γραικού.

Το μέλος της ομάδας αυτής, ο ανθυπαστυνόμος εν αποστρατεία Νίκος Ζιάκας, είπε στην κάμερα της εκπομπής:

«Η έρευνα στρέφεται στις παράνομες μάντρες που έχουν τη δυνατότητα να «κόψουν ένα αμάξι» και να το πουλήσουν για ανταλλακτικά, μέσα σε λίγες ώρες. Το αυτοκίνητο του αγνοούμενου ήταν παλιό και δύσκολα θα πουλιόταν για ανταλλακτικά ή για παλιοσίδερα στην χώρα μας. Θα μπορούσαν όμως τα κομμάτια του να διανεμηθούν σε χώρες του τρίτου κόσμου» τόνισε.

Εξήγησε πως το σημαντικό στοιχείο που διευκολύνει την έρευνα, είναι ο σειριακός αριθμός που μπορεί να καταδείξει την διαδρομή που ακολούθησαν τα ανταλλακτικά.

Ο αδελφός: Τον έθαψαν σε χωράφι και τον έσπειραν ;

«Κάθε μέρα περιμένουμε να μάθουμε κάτι. Είναι σκοτωμένος; Να πάμε να ανάψουμε κάνα κεράκι…».

Μ’ αυτά τα λόγια ο Νίκος Γραικός περιέγραψε στην κάμερα του «Τούνελ» την αγωνία που βιώνει καθημερινά ο ίδιος και τα αδέλφια του, από τότε που άνοιξε η γη και κατάπιε τον Δημήτρη.

«Υποβάλλαμε μήνυση γιατί πρέπει να μάθουμε την αλήθεια. Το αμάξι του που πήγε; Το θάψανε κι αυτό μαζί του, μετά το σπείρανε και το έκαναν πάλι χωράφι; Η αστυνομία τι κάνει; Θα περιμένω τη Νικολούλη να τον βρει μετά από δέκα χρόνια, όπως βρήκε το παιδί της μάνας στα αζήτητα; Τότε δεν θα ζω» είπε στο «Τούνελ» οργισμένος και συγκινημένος.

«Δεν μπορεί, εκεί στα σφαγεία, κάποιος θα είδε κάτι, κάποιος γνωρίζει… Γι αυτό απευθύνω έκκληση, όπως ξέρει ας μιλήσει , να μάθουμε τι έγινε ο άνθρωπος μας… Τι ήταν, σκυλί και το πετάξαμε; Άνθρωπος ήταν, για όνομα του Θεού, που πάμε;» τόνισε με έμφαση.

 

Πηγή: Φως στο Τούνελ

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.