Παραδίδεται σήμερα ο δρόμος Μουδανιών- Ποτίδαιας- Το επόμενο καλοκαίρι και αν το τμήμα μέχρι τη γέφυρα

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Παραδίδεται προς χρήση στους οδηγούς σήμερα το κομμάτι του δρόμου Μουδανιών – Ποτίδαιας, στη Χαλκιδική, μήκους 4,2 χιλιομέτρων. Ο πολύπαθος δρόμος δίνεται στην κυκλοφορία πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σε μια προσπάθεια να μην επαναληφθεί το σκηνικό της απίστευτης ταλαιπωρίας κατά την επιστροφή των εκδρομέων την Πρωτομαγιά.

Τα συνεργεία τοποθέτησαν τις προστατευτικές μπάρες κι έκαναν τις τελευταίες διαγραμμίσεις στο σημείο, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τη σημερινή ημέρα. 

Την ευθύνη για την ολοκλήρωση του τμήματος “Μουδανιά- Ποτίδαια” έχει αναλάβει η Εγνατία Οδός. Η αναβάθμιση του συγκεκριμένου τμήματος άρχισε το 2013 από την «Αθωνική Τεχνική», αλλά πάγωσε επειδή η εταιρεία αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Στη συνέχεια η Αθωνική υποκαταστάθηκε από την ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ, η οποία και ετοιμάζεται να παραδώσει το έργο, με σημαντική καθυστέρηση από την αρχική ημερομηνία παράδοσης.

Ωστόσο, ως εκκρεμότητα θα παραμείνει για ακόμη ένα καλοκαίρι το τμήμα των 900 μέτρων κοντά στη γέφυρα της Ποτίδαιας, στο οποίο δεν εκτελούνται εργασίες. Το συγκεκριμένο κομμάτι, το οποίο έχει επίσης αναλάβει η Εγνατία Οδός, λόγω της καθυστέρησης των απαλλοτριώσεων, δεν πρόκειται να παραδοθεί προς χρήση πριν το καλοκαίρι του 2018, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή. 

Ας ελπίσουμε ότι τα 900 αυτά μέτρα δεν θα καταφέρουν να ταλαιπωρήσουν τους ταξιδιώτες του τριημέρου.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.