Για 100 χρόνια σε ιδιώτες τα φιλέτα του Δημοσίου

|
THESTIVAL TEAM

Στο “σκότωμα” των εκτάσεων – φιλέτων που ανήκουν στο Δημόσιο προχωρά το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός πως σήμερα προκηρύσσει διαγωνισμό για …

την παραχώρηση ακινήτου στην Κασσιώπη της Κέρκυρας από ιδιώτη επενδυτή, που θα αναλάβει την αξιοποίησή του για 100 χρόνια.

Πρόκεται για μια έκταση εμβαδού 490 στρεμμάτων. Περισσότερο από το μισό αποτελεί ιδιωτική δασική έκταση, ενώ σε αυτό υπάρχει και μία μικρή φυσική λίμνη. Η αξιοποιήσιμη έκταση εκτιμάται σε περίπου 178.000 τ.μ. Το ακίνητο έχει απευθείας πρόσβαση στη θάλασσα, με μια ακτογραμμή μήκους 700 μέτρων.

Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του Ταμείου, το ακίνητο είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και βρίσκεται σε περιοχή της Κέρκυρας με χαμηλή μέχρι σήμερα αξιοποίηση. Με δεδομένο ότι στην περιοχή του ακινήτου βρίσκονται ιδιοκτησίες υψηλού προφίλ, όπως το κτήμα Rothschild, η δυνατότητα αξιοποίησής του και η απορρέουσα αξία θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Σειρά αναμένεται να πάρει για αξιοποίηση μέσα στο Μάρτιο και η έκταση Αφάντου στη Ρόδο, ενώ στην λίστα περιλαμβάνεται το Πρασονήσι και ο Αστέρας Βουλιαγμένης, με τελικό στόχο την εξεύρεση 25 δισ. ευρώ που θα μειώσουν το χρέος.

Ήδη έχουν μεταβιβαστεί στο Ταμείο και το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης- IBC, δεκάδες δημόσια κτήρια, η τοποθεσία στην Ξάνθη που φιλοξενούσε τη Φωνής της Αμερικής, αλλά και ακίνητα στην περιοχή του Αντιρρίου – δίπλα στην γέφυρα- και το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν.

Πληροφορίες: protothema.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.