Χωρίς καναντέρ και ελικόπτερα εν μέσω αντιπυρικής περιόδου

|
THESTIVAL TEAM

Μπορεί η αντιπυρική περίοδος να άρχισε πριν απο έναν μήνα, ωστόσο ακόμη και σήμερα παρατηρούνται δραματικές ελλείψεις στα εναέρια και επίγεια μέσα, αλλά και στο προσωπικό. Όπως καταγγέλει η Ενωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματο η υπηρεσία…

διαθέτει μόλις οκτώ καναντέρ σε ετοιμότητα, από τα 21, ενώ δεν έχουν μισθωθεί μέχρι στιγμής ελικόπτερα, όταν τα προηγούμενα έτη μισθώνονταν 12. Οσον αφορά στα επίγεια μέσα, το 20% των υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων βρίσκονται εκτός λειτουργίας, οι προμήθειες ελαστικών οχημάτων είναι σε διαδικασία ακύρωσης, η υποστήριξη των υποδομών έχει μειωθεί κατά 70% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, ενώ και οι δαπάνες για τη συντήρηση των οχημάτων έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά 50% σε σχέση με το 2010.

Το προσωπικό, σύμφωνα πάντα με την Ενωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, είναι αντιμέτωπο με πολλά προβλήματα, εκ των οποίων ένα από τα σοβαρότερα είναι οι ελλείψεις περίπου 4.100 ατόμων. «Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Δηλώνουμε την πραγματικότητα στον ελληνικό λαό, καθώς ανησυχούμε επειδή θα κληθούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση” δηλώνει ο πρόεδρος της Ενωσης, Φίλιππος Παντελεάκος.

Μεταξύ άλλων και για το θέμα αυτό, σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Οθωνας, συγκαλεί σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων από τη Μακεδονία και τη Θράκη.

 

 

Πληροφορίες: Αγγελιοφόρος

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.