Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών από το ΑΠΘ για τη σωτηρία του

|
THESTIVAL TEAM

“Το πανεπιστήμιό μας σε κίνδυνο” Αυτός είναι ο τίτλος του φυλλάδιού που εξέδωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και διανέμεται σήμερα σε πολλά σημεία της πόλης…

Σκοπός του, η ενημέρωση των πολιτών της Θεσσαλονίκης για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το εν λόγω ίδρυμα…

Διαβάστε παρακάτω μερικά αποσπάσματα του φυλλαδίου:

“Οι δεσμεύσεις της χώρας δεν επιβάλουν περικοπές στην παιδεία και οι εταίροι μας θεωρούν τις αναγκαίες για αυτή δαπάνες ως επένδυση. Όμως το Υπουργείο προχώρησε σε περικοπές που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο όχι μόνο τη λειτουργία του Πανεπιστημίου αλλά και την ίδια την ύπαρξή του, κάτι που δε συνέβει ούτε στις ακραίες συνθήκες της γερμανικής κατοχής.”

“Η ύπαρξη του ΑΠΘ είναι συνυφασμένη με την ιστορία της πόλης. Το ΑΠΘ ήταν παρόν σε όλες τις εθνικές περιπέτειες και τους κοινωνικούς αγώνες, σε χαρές και σε λύπες άφησε ανεξίτηλα το στίγμα του στην ιστορία της πόλης. Είναι πηγή ζωντάνιας, νεναικότητας και δημιουργίας.

Το φυλλάδιο τελειώνει με μια έκληση προς όλους μας: ” Για να επιβιώσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα του τόπου για καλύτερες μέρες ΑΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

IMG_1032

IMG_1033

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.