Χημικοί μηχανικοί συνεδριάζουν στη Θεσσαλονίκη

|
THESTIVAL TEAM

Αρχίζουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Χημικών Μηχανικών, που αποτελεί θεσμό στον τομέα της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των επιστημόνων για την έρευνα…

Το Συνέδριο θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή και πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός στη ΔΕΘ.
Το Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής έχει γίνει πλέον ένας θεσμός που εκφράζει την ανάγκη επικοινωνίας των Ελλήνων Χημικών Μηχανικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι ο τόπος, όπου επαγγελματίες, ερευνητές, ακαδημαϊκοί, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές Χημικοί Μηχανικοί συναντώνται, γνωρίζονται και ανταλλάσσουν απόψεις.
Το συνέδριο διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το 1997, διαδοχικά σε Πάτρα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα και έως σήμερα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία, επτά συνέδρια, όπου παρουσιάστηκαν συνολικά 2.130 εργασίες και παρευρέθηκαν περισσότεροι από 4.470.υμμετέχοντες.
Στη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάζονται έρευνες που γίνονται στη χώρας μας από πανεπιστήμιο, ερευνητικά ινστιτούτα, δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις στη Χημική Μηχανική.
Επίσης, γίνονται γνωστές οι ερευνητικές δραστηριότητες των Ελλήνων Χημικών Μηχανικών στο εξωτερικό, ενώ λαμβάνει χώρα διάλογος για το μέλλον και την εξέλιξη της Χημικής Μηχανικής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες μέσω της ιστοσελίδας http://www.8pesxm.gr/.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.