Υπάρχουν για την Ελλάδα προοπτικές έρευνας στο Διάστημα;

|
THESTIVAL TEAM

Υπάρχουν για την Ελλάδα προοπτικές έρευνας στο Διάστημα; Σε αυτό, αλλά και σε άλλα παρόμοια ερωτήματα θα απαντήσει ο καθηγητής Αστρονομίας του ΑΠΘ, Νικόλαος Σπύρου, σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο…

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το ΑΠΘ ο καθηγητής θα δώσει διάλεξη με θέμα «Ελλάδα – Διάστημα – Προοπτικές». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011 και ώρα 12.30, στην Αίθουσα A31 του Τμήματος Φυσικής.
Ως αποτέλεσμα της σχεδόν εξαετούς εμπειρίας του καθηγητή Νικόλαου Σπύρου ως Εθνικού Εκπροσώπου της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ΕΟΔ, European Space Agency, ESA), θα επιχειρήσει μια σύντομη ενημέρωση για τον ΕΟΔ, τη σύνδεση της Ελλάδας με τον ΕΟΔ, την καινοτόμο έρευνα διεπιστημονικού χαρακτήρα στο Εγγύς προς τη Γη Διαστημικό Περιβάλλον και τις ευρύτερες συνέπειές της.
Επίσης, θα αναφερθεί στις άμεσες εφαρμογές και τη χρησιμότητα του Διαστήματος για τη βελτίωση της ζωής του ανθρώπου πάνω στη Γη, στη σημασία όλων αυτών και στις προοπτικές που ανοίγονται για την Ελλάδα.
O καθηγητής Νικόλαος Σπύρου, από το 1986, είναι Καθηγητής Αστρονομίας στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ και από το 1970 υπηρετεί συνεχώς το Ίδρυμα και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα σε διάφορες επιστημονικές και διοικητικές θέσεις. Από το 2005, έτος της επίσημης σύνδεσης της Ελλάδας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ΕΟΔ, European Space Agency, ESA), μέχρι το τέλος του 2010, ο Καθηγητής Νικόλαος Σπύρου υπηρέτησε ως ο Εθνικός Εκπρόσωπος Ελλάδας, στη Διεύθυνση «Human Spaceflight, Microgravity and Exploration (ΗΜΕ)» του ΕΟΔ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.