Η Περιφέρεια ως κέντρο Ανάπτυξης και Εξωστρέφειας στο 12ο Thessaloniki Forum

|
THESTIVAL TEAM

Με θέμα “Η Περιφέρεια ως κέντρο Ανάπτυξης και Εξωστρέφειας, Επενδύσεις, Υποδομές και Διεθνής Δικτύωση” αρχίζει το 12ο Thessaloniki Forum…

Ειδικότερα, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνουν στις 19 και 20 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το 12ο THESSALONIKI FORUM.
Το διήμερο αυτό Συνέδριο, που διεξάγεται με εξαιρετική επιτυχία τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, έχει αναγνωριστεί και εν γένει καθιερωθεί ως μια Συνάντηση Κορυφής εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής κοινότητας.
Ο στόχος του φετινού 12ου Thessaloniki Forum είναι η ανάδειξη της Ελληνικής Περιφέρειας ως Κέντρου Ανάπτυξης και Εξωστρέφειας της Ελληνικής Οικονομίας στην παγκόσμια αγορά και η συμβολή της στην έξοδο της χώρας από την παρούσα οικονομική κρίση και στην επιστροφή της στην ανάπτυξη.
Οι γενικοί τίτλοι των ενοτήτων που επιλέξαμε αφορούν σε πολιτικές και εργαλεία Ανάπτυξης της Περιφερειακής Οικονομίας, υλικές και άϋλες υποδομές στην Υπηρεσία της Περιφερειακής Ανάπτυξης
Εξωστρέφεια της Περιφερειακής Οικονομίας και Θέση των Τοπικών Επιχειρήσεων στις Διεθνείς Αγορές και Διοικητική Μεταρρύθμιση, Αποκέντρωση και Περιφερειακή Ανάπτυξη.
Στο πλαίσιο της θεματολογίας του Συνεδρίου, θα γίνει προσπάθεια να εντοπισθούν και διερευνηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που καθιστούν την Ελληνική Περιφέρεια στρατηγικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς επίσης, θα εξεταστούν οι αναγκαίες πολιτικές που υποστηρίζουν το όλο εγχείρημα.
O πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, θα μιλήσει στο γεύμα της δεύτερης ημέρας και θα κλείσει τις εργασίες του Συνεδρίου, ο αρχηγός της ΝΔ θα μιλήσει, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια των εργασιών της πρώτης μέρας του Συνεδρίου, ενώ οι προσωπικότητες που θα πλαισιώσουν τις ενότητες του Συνεδρίου είναι οι πλέον διακεκριμένοι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και των Πολιτικών Κομμάτων, εκπρόσωποι των Περιφερειακών και Τοπικών Αυτοδιοικήσεων καθώς και εκπρόσωποι των σημαντικότερων Επιχειρηματικών Φορέων και Οργανισμών της χώρας.
Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και φέτος στην πολύπλευρη ανάλυση των ζητημάτων που τίθενται και στη δημιουργία ενός πλαισίου, κατάλληλου για τη διάχυση και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων των εργασιών του Συνεδρίου.
Οι ενδιαφερόμενοι για επιπλέον πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορούν να επικοινωνούν με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Πλ. Μοριχόβου 1, 54625 Θεσσαλονίκη, τηλ. (+30) 2310 539817, fax (+30) 2310 541933 και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Βασ. Ηρακλείου 47, 54623 Θεσσαλονίκη, τηλ. (+30) 2310 286453, fax (+30) 2310 225162.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.