Ημερίδα για τη βία κατά των γυναικών στη 15η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών

|
THESTIVAL TEAM

Μετά την επιτυχημένη χτεσινή, διαδικτυακή συζήτηση για τη σεξουαλικότητα των εφήβων, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και η Γενική Γραμματεία…

Ισότητας των Φύλων διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Bία κατά των γυναικών: Η απειλή της αρμονικής συμβίωσης», στο πλαίσιο της Μπιενάλε. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, από τις 17:30 έως τις 20:30 στην Αποθήκη 13 στο Λιμάνι. Στην ημερίδα χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Γιάννος Λιβανόας, Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς και η Καλυψώ Γούλα, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη. Το πρόγραμμα της ημερίδας διαμορφώνεται ως εξής:

Εισαγωγική ομιλία: Μαρία Στρατηγάκη, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, “Σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας πολιτικές για την καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών”

Στρογγυλό τραπέζι (κατά αλφαβητική σειρά): Χριστίνα Αθανασιάδου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Ψυχολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, “Η μεθοδολογία συμβουλευτικής της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων: Συμβουλευτική με την οπτική του φύλου”

Αθηνά Γουλιάρου, Δικηγόρος “Νομική Συμβουλευτική”

Μαρία Παπαθανασίου, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας – Ψυχοθεραπεύτρια, “Βία στην οικογένεια και στις στενές διαπροσωπικές σχέσεις των νέων• Εκεί όπου το Φύλο «μετράει»”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.