Με τροπολογία που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, δίνεται λύση στο πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη,

Λόγω του ζητήματος, το οποίο εκκρεμεί από το 1985 μέχρι και σήμερα, δεν μπορούσαν πραγματοποιηθούν εργασίες στο νοσοκομείο.

Το 1985 το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος» είχε συστηθεί ως ενιαίο νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου μετά από συγχώνευση του Α ‘Νοσοκομείου ΙΚΑ Θεσσαλονίκης και του νοσοκομείου ΙΚΑ Άγιος Παύλος.

Μετά τη σύσταση του νοσοκομείου, προέκυψαν ζητήματα σχετικά με τη μεταβίβαση από το ΙΚΑ στο νοσοκομείο του ΕΣΥ των ακινήτων και του λοιπού εξοπλισμού. Το κτίριο και ο εξοπλισμός μεταβιβάστηκαν, το οικόπεδο όμως όχι , με αποτέλεσμα να φαίνεται ως «αγνώστου ιδιοκτήτη».

Να σημειωθεί πως το "Άγιος Παύλος", είναι το μοναδικό νοσοκομείο στην ανατολική Θεσσαλονίκη, το οποίο μάλιστα τους καλοκαιρινούς μήνες υποδέχεται περιστατικά και από την Χαλκιδική.

Όπως αναφέρει το stokokkino.gr, μετά από πιέσεις της διοικήτριας του νοσοκομείου, η οποία ήρθε σε επαφή με το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε συνεννόηση ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, και έπειτα από συναντήσεις και συσκέψεις συντάχθηκε η εν λόγω τροπολογία.

 «Με την προτεινόμενη διάταξη λύνεται οριστικώς η χρόνια αμφισβήτηση, καθόσον αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως αριθμ. 161 (πρώην αριθμ. 147) του Δήμου Καλαμαριάς, κειμένου οικοπέδου, επί του οποίου βρίσκεται και λειτουργεί το κτιριακό συγκρότημα του «Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», αναφέρει η τροπολογία, ενώ όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου «το εν λόγω οικόπεδο περιέρχεται κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή[..] στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος» αυτοδικαίως, χωρίς αντάλλαγμα και χωρίς τήρηση οποιουδήποτε  τύπου, πράξης ή συμβολαίου».

Την τροπολογία υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, καθώς και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Όπως δήλωσε στο stokokkino.gr η διοικήτρια του νοσοκομείου Αναστασία Πατερνά με το ιδιοκτησιακό πρόβλημα που υπήρξε «δεν μπορούσαμε να κάνουμε καμία επέκταση και καμία τροποποίηση του κτιρίου, ενώ δεν μπορούσαμε να συμμετέχουμε σε κανένα ΕΣΠΑ ή σε πρόγραμμα για να αναβαθμίσουμε ενεργειακά το κτίριο», ενώ όπως η ίδια ανέφερε, υπάρχουν ήδη έτοιμες μελέτες για την επέκταση και αναβάθμιση του κτιρίου.

Σύμφωνα με την κ. Πατερνά το πρόβλημα έγινε πιο έντονο μετά το κλείσιμο του νοσοκομείου «Παναγία» καθώς οι κλινικές που λειτουργούσαν εκεί μεταφέρθηκαν στο «Άγιο Παύλος».

«Η κατάσταση είναι ασφυκτική, οι κλινικές είναι τόσο στριμωχτά που υπάρχουν περιπτώσεις που δύο κλινικές μοιράζονται μια τουαλέτα».