Πώς φεύγει η μυρωδιά της μούχλας από τις πετσέτες

|
THESTIVAL TEAM

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει κάποιες φορές, ότι ενώ μόλις έχετε πλύνει τις πετσέτες του μπάνιου σας, αυτές μυρίζουν άσχημα και συγκεκριμένα σαν μούχλα.

Αυτό συμβαίνει κυρίως για δύο λόγους. Αρχικά πιθανόν πλένετε τις πετσέτες σας σε χαμηλή θερμοκρασία κι έτσι δεν καθαρίζουν καλά με αποτέλεσμα βρωμιές και μικρόβια να προκαλούν δυσοσμία. Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι ότι τις απλώνετε σε κάποιο σημείο που αργούν να στεγνώσουν με αποτέλεσμα να μαζεύουν υγρασία. 

Τι μπορείτε να κάνετε όμως για να φύγει αυτή η μυρωδιά της μούχλας; Για να ξεφορτωθείτε την επίμονη και δυσάρεστη οσμή της μούχλας, δεν έχετε παρά να γεμίσετε μια λεκάνη με ζεστό νερό και σε αυτή να διαλύσετε 1-2 φλ. ξίδι. Στη συνέχεια, βάλτε τις πετσέτες στο πλυντήριο και πλύντε τις ξανά χρησιμοποιώντας, ωστόσο, και απορρυπαντικό αυτή τη φορά. Ένα σημαντικό μυστικό είναι επίσης να απλώνετε τις βρεγμένες πετσέτες σας αμέσως μετά το πλύσιμο ώστε να μην παραμένει σε αυτές για πολύ ώρα υγρασία.

Πηγή: baby.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.