Κάνεις δίαιτα; Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να προσέξεις

|
THESTIVAL TEAM

Πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κάνουν δίαιτα για να μείνουν στα κιλά που είναι ή να χάσουν τα παραπανίσια. Επειδή ένα πρόγραμμα διατροφής μπορεί να κρύβει παγίδες που το μυαλό σου δεν είναι έτοιμο να πάει και να τις ανακαλύψει σου παρουσιάζουμε τα 3 εκείνα πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψιν σε μία δίαιτα. Φυσικά μπορείς να τα συζητήσεις με τον διαιτολόγο σου που είναι ο πλέον κατάλληλος.

Για να χάσεις κιλά δεν αρκεί μόνο να τηρείς το εν λόγω πρόγραμμα διατροφής, αλλά και να γράφεις σε ένα ημερολόγιο, τι τρως και τι πίνεις κάθε μέρα. Οι σημειώσεις είναι απαραίτητες γιατί μπορεί εσύ να φας κάτι που για σένα να φαντάζει λίγο αλλά να σου προσθέτει αρκετές θερμίδες.

Μην παρασυρθείς κι αρχίζεις να διαβάζεις βιβλία διατροφής. Έχουν ως βάση τους την υγιεινή διατροφή και πώς να μάθεις να την ακολουθείς.

Κάνεις ένα μεγάλο λάθος να μετράς τα υπέρ και τα κατά μίας δίαιτας. Καμία σοβαρή δίαιτα δε θα σε απαλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη, από το λίπος και τα παραπανίσια κιλά. Οι χημικές δίαιτες έχουν κατηγορηθεί πολύ γι’ αυτό καλύτερα να πας σε διαιτολόγο για να σου βγάλει την κατάλληλη για σένα και τον οργανισμό σου. Είναι λογικό ότι δεν μπορεί να γίνει ένα θαύμα για να χαθούν όλα αυτά σε λίγες ημέρες.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.