Άνοιξε τις πύλες της στην Κομοτηνή η 25η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση “Ανατολική Μακεδονία-Θράκη”

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Με επίκεντρο την αγροδιατροφή και εντάσσοντας ακόμη πιο ενεργά τον επιχειρηματικό κόσμο και τους επαγγελματίες στην διαδικασία της διοργάνωσής της, εγκαινιάστηκε πριν από λίγο η 25η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη».

Με την οργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και την ευθύνη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η έκθεση πραγματοποιείται με δωρεάν είσοδο για όλους τους επισκέπτες της, από τις 18 έως τις 20 Μαΐου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής).

«Από σήμερα και για δύο μέρες, η έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» αποτελεί έναν χώρο δικτυώσεων, προβολής και συνεργασιών για τους συνολικά 90 εκθέτες που συμμετέχουν από την Περιφέρειά μας, την υπόλοιπη χώρα και το εξωτερικό. Την ίδια ώρα, η έκθεση είναι και χώρος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για τους πολίτες που θα την επισκεφθούν», επισήμανε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος.

Ο κ. Μέτιος σημείωσε ότι φέτος η έκθεση δίνει έμφαση σε θέματα εξωστρέφειας και καινοτομίας των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα.

Ακόμη, το δεύτερο ποιοτικό χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης είναι ότι ξεκίνησε συνεργασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, τόνισε ότι φέτος τα μεγέθη της διοργάνωσης είναι ενισχυμένα, καθώς οι εκθέτες ανέρχονται σε 90 έναντι 65 της προηγούμενης έκθεσης, ενώ έχει καλυφθεί όλο το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και επιφάνεια 200 τ.μ. στον υπαίθριο χώρο του.

Πέραν του εκθεσιακού περιεχομένου, κατά τον ίδιο, η εν λόγω έκθεση έχει και συναισθηματική αξία για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα, καθώς ήταν η πρώτη περιφερειακή έκθεση της ΔΕΘ-Helexpo και συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί μια σημαντική εκθεσιακή δράση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης, τόνισε με έμφαση ότι από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινάει η προετοιμασία της 26ης διοργάνωσης της έκθεσης, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην σημασία του εκθεσιακού γεγονότος για την επιχειρηματικότητα στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.

Χαιρετισμό στα εγκαίνια απηύθυνε και ο Δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία για την προβολή των τοπικών προϊόντων και της παραγωγής της περιοχής μέσα από την έκθεση.

Πλούσιες είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις της «Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης», που περιλαμβάνουν από ημερίδα για την επιχειρηματική εμπειρία στην Κομοτηνή και τα θρακομακεδονικά μαγειρέματα, με τη συνδρομή των σπουδαστών και των καθηγητών του τμήματος «Τεχνικός μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας» του ΔΙΕΚ Κομοτηνής, μέχρι παραδοσιακή μουσική και χορούς από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, αλλά και χορευτικές επιδείξεις από τα παιδικά τμήματα των γυμναστηρίων της Κομοτηνής.

Την Κυριακή 20 Μαΐου θα κληρωθούν και δύο ταξίδια για Θάσο και Σαμοθράκη.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν δωρεάν λεωφορεία που μεταφέρουν τους επισκέπτες της έκθεσης από και προς την Κομοτηνή και το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ανά μία ώρα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.