Τα μεσάνυχτα της Τρίτης έκλεισε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα, με τα τελευταία επίσημα στοιχεία να δείχνουν ότι έχουν εγκριθεί 1.222.657 αιτήσεις, σε σύνολο 2.970.889 που υποβλήθηκαν.

Την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, αναμένεται να πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων το ανάλογο ποσό, που κατά μέσο όρο ανέρχεται σε 568,74 ευρώ ανά αίτηση.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 694.704.975 ευρώ, που σημαίνει ότι περίπου 25 εκατ. ευρώ από το ποσό που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση να διαθέσει, περίπου 720 εκατ. ευρώ μένει αδιάθετο μέχρι στιγμής.

Την επόμενη Δευτέρα, όπως αναφέρει το enikonomia.gr, αναμένεται να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για διάφορες κατηγορίες εν δυνάμει δικαιούχων, που πρέπει να επιλύσουν προβλήματα, ώστε να ενταχθούν.

Σε αυτή ανήκουν πολίτες οποίοι δεν έχουν, για παράδειγμα, προλάβει να λύσουν τα προβλήματα με τον ΑΜΚΑ τους, δεν έχουν εξασφαλίσει συναίνεση από φιλοξενούμενους, έχουν προβλήματα με τον απαιτούμενο ένα μήνα ασφάλισης στον ΕΦΚΑ κ.α. Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα θα υπάρξει και δεύτερη, συμπληρωματική πληρωμή κοντά στα Χριστούγεννα. Οι μη ολοκληρωμένες αιτήσεις με πιθανότητα έγκρισης ανέρχονται σε 53.176.