ESM: Εκταμίευση της δόσης των 800 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα

|
THESTIVAL TEAM

Την εκταμίευση της δόσης των 800 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα ενέκρινε τη Δευτέρα το συμβούλιο του ESM, η οποία θα πάει σε ειδικό λογαριασμό για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Την προηγούμενη εβδομάδα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Θεσμοί είχαν αξιολογήσει θετικά την πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών και έτσι ο ESM είχε δώσει το «πράσινο φως» για την υποδόση που εκκρεμούσε.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Κλάους Ρέγκλινγκ εξέφρασε ξανά την επιθυμία να ολοκληρωθεί έγκαιρα η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

«Με ικανοποίηση σημειώνω τη συνεχιζόμενη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνηση στην εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών, που μειώθηκαν τους τελευταίους μήνες. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα ξεπέρασε τους στόχους του προγράμματος και αυτό θα πρέπει να έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας», δήλωσε ο επικεφαλής του ESM.

«Ελπίζω να συνεχιστεί η καλή συνεργασία μας με την ελληνική κυβέρνηση, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως η τρίτη αξιολόγηση», συμπλήρωσε ο Ρέγκλινγκ.

Με την έγκριση των 800 εκατ. ευρώ, γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η οικονομική βοήθεια του ESM προς τη χώρα μας φτάνει τα 40,2 δισ., από τα συνολικά 86 δισ. του τρέχοντος προγράμματος.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.