Οκτώ “βαριά” ονόματα του επιμελητηριακού κινήματος στηρίζουν Ζορπίδη

|
THESTIVAL TEAM

Οκτώ «βαριά» πρόσωπα, με πολυετή συμμετοχή και δράση στο επιμελητηριακό κίνημα, στηρίξουν, με κοινή δήλωσή τους, τον Μιχάλη Ζορπίδη, για μια νέα θητεία στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Ενόψει των εκλογών στο ΕΕΘ, οι οκτώ άνδρες στηρίζουν ανοιχτά και «με όλες τους τις δυνάμεις τον Μιχάλη Ζορπίδη και τον συνδυασμό του «Ισχυρό Επιμελητήριο» και «καλούμε όλους τους επαγγελματίες να σταθούν στο πλευρό του».

Παράλληλα, παραθέτουν τα στοιχεία και τα δεδομένα εκείνα, που συνέβαλαν στην υπερψήφιση του εν λόγω συνδυασμού.

Διαβάστε αναλυτικά την κοινή δήλωσή τους:

«Με προσήλωση στο επιμελητηριακό κίνημα και με βάση την πείρα από την πολυετή συμμετοχή μας σε αυτό, υπογράφουμε το παρών κείμενο με σκοπό να συμβάλουμε στην καλή πορεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό τονίζουμε ότι στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Μιχάλη Ζορπίδη και τον συνδυασμό του «Ισχυρό Επιμελητήριο» για μία νέα θητεία στην διοίκηση του ΕΕΘ και καλούμε όλους τους επαγγελματίες να σταθούν στο πλευρό του.

Προχωρούμε σε αυτήν την ανοιχτή στήριξη του Μιχάλη Ζορπίδη όχι για προσωπικούς, πολιτικούς ή άλλους λόγους! Αλλά αποκλειστικά και μόνο επειδή αναγνωρίζουμε την προσφορά του Μιχάλη Ζορπίδη και του συνδυασμού του στην αναβάθμιση και την σταθερή πορεία του ΕΕΘ. Η υπερψήφιση του συνδυασμού του βασίζεται πλήρως από τα παρακάτω αντικειμενικά στοιχεία και δεδομένα:

1. Ο Πρόεδρος του ΕΕΘ είναι ένας επιχειρηματίας υψηλού κύρους και επιφάνειας με τεράστια αναγνωρισιμότητα και επαφές σε όλη την κοινωνία. Άρα, δεν αποζητά από την ενασχόληση του με τα κοινά την αναγνώριση και την δημοσιότητα, στοιχεία που συχνά αποβαίνουν σε βάρος της αποτελεσματικότητας μίας διοίκησης. Επιπλέον, λόγω της μεγάλης του πείρας στα 11 χρόνια της προεδρίας του, διαθέτει την γνώση, τις εμπειρίες και την ωριμότητα για να συνεχίσει να διοικεί το ΕΕΘ. Το Επιμελητήριο μας δεν είναι δυνατό να διοικείται από έναν άγνωστο στην κοινωνία παράγοντα και δεν είναι βήμα ανέλιξης προσώπων.
2. Η 11ετής διοίκηση του στο ΕΕΘ χαρακτηρίστηκε από εξαιρετικά θετικά στοιχεία: το ΕΕΘ κατέφερε να αποκτήσει δυνατή φωνή μέσα στην πόλη. Η οικονομική διαχείριση ήταν άψογη, κάτι που αναγνωρίζεται ακόμη και από την Αντιπολίτευση, έχει δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό αποθεματικό, ακολούθησε πάντα συναινετική τακτική στο ΔΣ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το 99% των αποφάσεων του να είναι ομόφωνες.
3. Ειδικά φέτος ηγείται ενός συνδυασμού στον οποίο συμμετέχουν οι περισσότεροι και οι ενεργότεροι σύμβουλοι του απερχόμενου ΔΣ, οι οποίοι είχαν εκλεγεί με άλλες παρατάξεις. Αυτό αποδεικνύει ότι ο Μιχάλης Ζορπίδης έχει την ικανότητα να συνθέτει και να προωθεί την ενότητα και την συνεργασία, στοιχεία που είναι εξαιρετικά σημαντικά για το Επιμελητηριακό Κίνημα.
4. Η επόμενη διοίκηση θα αντιμετωπίσει εξαιρετικά σημαντικές προκλήσεις, καθώς το περιβάλλον της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας γίνεται όλο και πιο ασφυκτικό! Θα χρειαστεί να είμαστε όλοι μας έτοιμοι για σκληρούς αγώνες υπεράσπισης των επαγγελματιών. Για τους αγώνες αυτούς χρειαζόμαστε στελέχη έμπειρα, που να μην συμμετέχουν για να προβληθούν και να λειτουργούν με σύνεση και ενότητα. Τα στοιχεία αυτά τα εξασφαλίζει μόνο ο συνδυασμός «Ισχυρό Επιμελητήριο».

Για τους λόγους αυτούς και επειδή συναισθανόμαστε την ευθύνη απέναντι στα μέλη του ΕΕΘ, τα οποία επί πολλές δεκαετίες υπηρετήσαμε, καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις το Επαγγελματικό Επιμελητήριο. Να στηρίξουν το «Ισχυρό Επιμελητήριο» και τον Μιχάλη Ζορπίδη.

Τέλος καλούμε όλους τους υποψηφίους να διατηρήσουν υψηλό επίπεδο στην επιχειρηματολογία τους και μείνουν μακριά από ενέργειες και δηλώσεις που υποβαθμίζουν το Επιμελητηριακό Κίνημα.

Γιώργος Τσέντος, τ. Πρόεδρος του ΕΕΘ
Νίκος Τσαρούχας, τ. Πρόεδρος του ΕΕΘ, μέλος του ΔΣ του ΕΕΘ
Δημήτρης Γκαρμπούνης, επί 24 χρόνια μέλος του ΔΣ του ΕΕΘ, τ. Πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης
Νίκος Εμμανουηλίδης, τ. Οικονομικός Επόπτης του ΕΕΘ, τ. Πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης
Βασίλης Κλάδης, τ. μέλος του ΔΣ του ΕΕΘ, τ. μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Θεματικός Υπεύθυνος Εμπόρων, Βιοτεχνών και Ελ. Επαγγελματιών της ΝΔ Θεσσαλονίκης.
Γρηγόρης Λιάντας, τ. Οικονομικός Επόπτης του ΕΕΘ, τ. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδας, τ. Πρόεδρος Σωματείου Μεσιτών Θεσσαλονίκης
Κ. Μαυρίδης, τ. μέλος του ΔΣ του ΕΕΘ, επικεφαλής του Συνδυασμού «Επιχειρηματική Συνεργασία».
Αριστείδης Ποζρικίδης, τ. μέλος του ΔΣ του ΕΕΘ, τ. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εμπόρων Θεσσαλονίκης».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.