Μέρκελ: Δεν υπάρχει θέμα για κούρεμα του ελληνικού χρέους

|
THESTIVAL TEAM

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει ένα νέο «κλασσικό κούρεμα» για το ελληνικό χρέος, ανάλογου τύπου με αυτό που έλαβε χώρα με το PSI, όπως ξεκαθάρισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, μιλώντας γενικότερα για το μέλλον της Ευρώπης, η κυρία Μέρκελ φρόντισε να κάνει μνεία και στην Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά την Ε.Ε., υπογράμμισε ότι θα πρέπει «να πάρει τις τύχες της στα δικά της χέρια», προσθέτοντας ότι το μέλλον της Ένωσης δεν εξαρτάται μόνο από το Brexit αλλά και από άλλους σημαντικούς παράγοντες.

Υπενθυμίζεται ότι σε ομιλία της το Σάββατο στο Ντόρτμουντ, η Γερμανίδα καγκελάριος, ζήτησε από τους συμπατριώτες της να μην «στοχοποιούν» άλλους λαούς.

Κατά την καγκελάριο «είναι λάθος να μιλούμε με γενικότητες. Για παράδειγμα «οι Έλληνες δεν δουλεύουν» ή «οι Γερμανοί είναι οπαδοί της λιτότητας». Κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αξιοπρέπεια. Και στη Γερμανία υπάρχουν τεμπέληδες, όπως φυσικά υπάρχουν και άνθρωποι που είναι εργατικοί».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.