Δυνατότητα επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές τους επόμενους μήνες

|
THESTIVAL TEAM

Θετικό μήνυμα για τη δυνατότητα επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές τους επόμενους μήνες, απέστειλε ο εκπρόσωπος του ESM στα κλιμάκια των θεσμών, Νικόλα Τζιαμαρόλι.

Ωστόσο, όπως είπε στην παρέμβασή του, για να επιτευχθούν οι στόχοι, το «κλειδί» είναι «μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις», για να φτάσει η Ελλάδα στον πραγματικό στόχο που είναι «ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη». Έδωσε έμφαση στην «ανάληψη της ιδιοκτησίας του προγράμματος», προσθέτοντας πως «είμαστε στα μισά του δρόμου, μένουν ακόμη πολλά να γίνουν».

Ερωτηθείς εάν η χώρα θα βγει από το πρόγραμμα το 2018, ή θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα, ο κ. Τζιαμαρόλι είπε ότι «εάν η Ελλάδα παραμείνει πιστή στο πρόγραμμα θα βγει τον Αύγουστο του 2018, όπως συνέβη και με τις άλλες χώρες που ήταν σε προγράμματα».

Έμφαση στην ανάγκη να γίνουν περισσότερα στο θέμα της περαιτέρω εξυγίανσης των ισολογισμών των τραπεζών, έδωσε στην παρέμβασή του ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, Φραντσέσκο Ντρούντι. Είπε ότι μετά από τέσσερα χρόνια υπάρχουν θετικά σημεία, αλλά «χρειάζονται ακόμη περισσότερα». Επικεντρώθηκε στο θέμα της αναδιάρθρωσης των δανείων, στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες και στις νομοθετικές παρεμβάσεις για την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (τις οποίες παρεμβάσεις χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό βήμα για το μέλλον»). Όλες αυτές οι κινήσεις θα δώσουν, κατά τον κ. Ντρούντι, την απαραίτητη δύναμη στις τράπεζες για να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους και να αυξήσουν τις χορηγήσεις δανείων στην αγορά.

Κατέληξε δε, λέγοντας «τι να περιμένουμε για το μέλλον; Υλοποίηση, υλοποίηση, υλοποίηση (σ.σ. των συμφωνηθέντων) και επιτάχυνση κάποιων μεταρρυθμίσεων. Είναι πολύ σημαντικό η κυβέρνηση και οι θεσμοί να υποστηρίξουν το πρόγραμμα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.