Ετοιμάζει νέες επενδύσεις στην Ελλάδα η Hewlett Packard

|
THESTIVAL TEAM

Νέα επένδυση στην Ελλάδα ετοιμάζει η Hewlett Packard, η οποία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δημιουργήσει στη χώρα μας ένα νέο κέντρο Information Technology- ΙΤ. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της HP Ελλάς κ. Πυθαγόρα Παπαδημητρίου, o οποίος ήταν χθές στο 15ο συνέδριο Infocom «αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται συνεχή conference calls με τα κεντρικά του ομίλου στις ΗΠΑ και βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο του σχεδιασμού. Η μητρική εταιρεία, με αφορμή τη συνεργασία με την Cosco εντυπωσιάστηκε από την ποιότητα και την κατάρτιση του ανθρωπίνου δυναμικού στην Ελλάδα, γεγονός το οποίο μας οδήγησε να σκεπτόμαστε αυτή την στιγμή ένα ακόμη βήμα στην ελληνική αγορά. Αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε πάντως είναι ότι η δημιουργία του νέου κέντρου ΙΤ της ΗΡ στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο». Το νέο κέντρο ΙΤ θα λειτουργεί συμπληρωματικά με τη μεγάλη επένδυση του ομίλου στον Πειραιά, μέσω της συνεργασίας με την Cosco.

Στο ερώτημα σε τι ύψος θα κυμανθεί η επένδυση και πόσο κοντά είναι η συγκεκριμένη προοπτική ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε ότι «ακόμη είναι πολύ πρώιμο να μιλάμε για το ύψος της επένδυσης. Ωστόσο, ως προοπτική, βρισκόμαστε πολύ πιο κοντά σε σχέση με το σημείο που βρισκόμασταν αυτή την εποχή πέρυσι, όταν σχεδιάζαμε τη συμφωνία με την Cosco».

Όπως σημειώνει το newmoney,  η ΗΡ πέρυσι το Νοέμβριο και μετά από διαπραγματεύσεις μηνών ανακοίνωσε την στρατηγική εμπορική συμφωνία με την Cosco για την εγκατάσταση του κεντρικού κόμβου διανομής των προϊόντων της για την Κεντρική Ανατολή, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, τις ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης στον Πειραιά κι εν συνεχεία τη διανομή προς τους τελικούς προορισμούς μέσω του terminal της Cosco και σιδηροδρομικά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. «Αυτή την στιγμή στον Πειραιά υπάρχουν containers της ΗΡ. Ο Πειραιάς δεν ήταν μέχρι πρόσφατα κόμβος γιατί εξέλιπαν τρείς βασικοί παράγοντες, οι οποίοι σήμερα όμως υφίστανται: καταρχάς η βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου, δεύτερον η σιδηροδρομική σύνδεση του Νέου Ικονίου και τρίτον η ύπαρξη μίας εταιρείας του μεγέθους της Cosco, η οποία μπορεί να ανταπεξέλθει σε τυχόν δύσκολα ζητήματα», ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.