“Ψαλίδι” στις συντάξεις έως και 20% όσων βγαίνουν στη σύνταξη κάτω από την ηλικία των 60 ετών

|
THESTIVAL TEAM

Ψαλιδίζονται οι συντάξεις έως και 20% όσων βγαίνουν στη σύνταξη κάτω από την ηλικία των 60 ετών σύμφωνα με το εναλλακτικό σενάριο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η εξαγγελία για την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Το νέο σχέδιο προβλέπει οι περικοπές να επεκταθούν και στους συνταξιούχους 55-60 ετών.

Χαμένες είναι κυρίως η μητέρες που έχουν μεν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης αλλά έχουν παραμείνει στη δουλειά έως ότου « πιάσουν» και το όριο ηλικίας . Για παράδειγμα , μια μητέρα ανηλίκου του ιδιωτικού τομέα που θεμελίωσε δικαίωμα σύνταξης το 2012 με 18,3 έτη ασφάλισης και μπορεί να βγει στη σύνταξη στα 60 ή στα 55 με μειωμένη θα επιβαρυνθεί με 2 έως 12 επιπλέον χρόνια δουλειάς ώστε να συνταξιοδοτηθεί στα 62 με μειωμένη και στα 67 με πλήρη . Η ποινή μπορεί εν μέρει να μετριαστεί με την εξαγορά πλασματικών χρόνων .

Οι περικοπές όμως δε σταματούν στις πρόωρες συντάξεις. Η ασφαλιστική παρέμβαση θα περιλαμβάνει σχέδιο περικοπής των συντάξεων μειώσεις για 100.000 συνταξιούχους των ταμείων των ΔΕΚΟ και των τραπεζών το οποίο αν εφαρμοστεί κατά γράμμα όπως ορίζει το μνημόνιο ,θα αποφασιστούν μικρές μειώσεις ως απόρροια της μείωσης των εισφορών.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.