Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα χρειαστεί κι άλλη οικονομική βοήθεια

|
THESTIVAL TEAM

Την άποψη ότι οι διεθνείς δανειστές θα κληθούν να προσφέρουν και τρίτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, εξέφρασε, ανοικτά αυτή τη φορά, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
Οι διεθνείς εταίροι θα πρέπει να χορηγήσουν στην Ελλάδα και τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με το «kathimerini.gr», ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η Ελλάδα χρειάζεται και άλλο πρόγραμμα», υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε σε εκδήλωση στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας κοντά στο Αμβούργο της Γερμανίας. Παράλληλα, επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει νέο «κούρεμα» του χρέους. «Η εμπειρία με την πρώτη αναδιάρθρωση δεν ήταν πολύ καλή», επεσήμανε.
«Οι εταίροι θα πρέπει να βοηθήσουν, ώστε η Ελλάδα να μην πρέπει να πληρώνει τόσο υψηλά επιτόκια για τα δάνεια», πρόσθεσε. «Η Ελλάδα δεν έχει ανέβει ακόμα το βουνό», τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι «έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο».
Ο κ. Σόιμπλε έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι οι διεθνείς εταίροι μπορεί να χρειαστεί να εξετάσουν ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα μετά τη λήξη του ισχύοντος το 2014, ωστόσο δεν έχει χαρακτηρίσει τη λύση αυτή ως «αναπόφευκτη».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.