Π. Ψωμιάδης: Ευρωβουλευτής, αρχηγός κόμματος ή… σπίτι του!

|
THESTIVAL TEAM

Ημερομηνία-σταθμός για το πολιτικό μέλλον του Παναγιώτη Ψωμιάδη είναι πλέον η 19η Οκτωβρίου, οπότε και ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει εάν θα επιστρέψει στη θέση του. Αν εκπέσει πάντως…

όπως αποκάλυψε ο ίδιος, θα διαλέξει έναν από τους τρεις δρόμους: να… μείνει στο σπίτι του, να μεταπηδήσει στην Ευρωβουλή ή να δημιουργήσει μια νέα πολιτική κίνηση. Και αυτό, καθώς έχει ήδη αποκλείσει την κάθοδό του στην ελληνική Βουλή με την ιδιότητα του βουλευτή. “Αν δεν τιμωρηθώ από το ανώτατο δικαστήριο, τότε για μένα ανοίγονται και άλλοι δρόμοι. Εξάλλου δεν είναι μόνο η περιφέρεια” ανέφερε ο κ. Ψωμιάδης. Τυχόν τιμωρία του πάντως με την ποινή της έκπτωσης σημαίνει ότι ο τελών εν αργία περιφερειάρχης δεν θα έχει δικαίωμα για τα επόμενα πέντε χρόνια να θέσει υποψηφιότητα για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Μακεδονία», ο κ. Ψωμιάδης, μιλώντας στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, παραδέχθηκε ότι η απόφαση της 19ης Οκτωβρίου θα είναι αυτή που θα καθορίσει τις πολιτικές κινήσεις του. “Οι αποφάσεις που θα πάρω, τις οποίες θα ανακοινώσω πρώτα στην παράταξη, θα είναι ψύχραιμες και σοβαρές και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ενάντια στην πατρίδα, τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά” υπογράμμισε.

Ο κ. Ψωμιάδης επιβεβαίωσε ακόμα τις καλές σχέσεις με τη ΝΔ και τον πρόεδρό της, βάζοντας τέλος στα σενάρια που τον θέλουν να είναι αποκλεισμένος από το γαλάζιο στρατόπεδο. “Ποτέ δεν ρώτησα συγκεκριμένους ανθρώπους για την πορεία και το μέλλον μου. Αφέντης μου και κριτής μου είναι μόνο ο λαός” τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ διαβεβαίωσε πως -ανεξάρτητα από τη δικαστική απόφαση- θα συνεχίσει να είναι παρών στα τεκταινόμενα της πολιτικής ζωής. “Είμαι σαν τα γερά πλατάνια με βαθιές ρίζες. Και βέβαια πολύ σκληρός για να πεθάνω πολιτικά”.

Κληθείς πάντως να απαντήσει για το θέμα του διαδόχου στην παράταξη που ηγείται στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Ψωμιάδης άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι ο αδελφός του Διονύσης, τον οποίο όρισε ούτως ή άλλως αναπληρωτή περιφερειάρχη. “Την παράταξη δεν την ίδρυσε η ΝΔ αλλά εγώ. Φαίνεται ότι πολλοί από αυτούς που αγωνιούν δεν γνωρίζουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να αναμιχθεί σε αυτή τη διαδικασία. Θα μείνει εκτός” σχολίασε ο κ. Ψωμιάδης

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.