Ξεκινούν τα «Θεοτόκια» στο δήμο Νεάπολης – Συκεών

|
THESTIVAL TEAM

Ξεκινούν την Κυριακή 14 Αυγούστου οι εκδηλώσεις «Θεοτόκια» του δήμου Νεάπολης – Συκεών. Η έναρξη θα γίνει το πρωί της Κυριακής 14 Αυγούστου με την πανηγυρική θεία λειτουργία και την περιφορά…

της εικόνας της Θεοτόκου, από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεύκων. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν από Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής: 

Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου: Τουρνουά σκάκι από το Σκακιστικό Σύλλογο Πεύκων, (Κλειστό γήπεδο Πεύκων) 

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου: Παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Αιμοδοτικό Σύλλογο Πεύκων και από το Σύλλογο Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης, (Δημοτικό άλσος ΔΕΛΑΣΑΛ, 21:00) 

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου: Ποντιακοί χοροί από το Σύλλογο Ποντίων Πεύκων «ΠΑΡΧΑΡ», (Δημοτικό άλσος ΔΕΛΑΣΑΛ, 21:00) 

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου: Μουσικό πρόγραμμα «Γιορτή κάτω απ’ τα άστρα» με την ορχήστρα του Δημήτρη Πρατσινάκη, Σύλλογος ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ, (Πάρκο Πυλώνες, 21:00)

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου: Παραδοσιακά έθιμα του τόπου μας και γιορτή της πίτας από το Σύλλογο Γυναικών Νεάπολης-Συκεών «Εστία», (Εκκλησάκι Αγίας Τριάδας, 11:00) 

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου: «Λυσιστράτη» από το Θεατρικό Εργαστήρι Νεάπολης «Θέσπις», Διασκευή-σκηνοθεσία: Γιώργος Κιουρτσίδης, (Δημοτικό άλσος ΔΕΛΑΣΑΛ, 21:00) 

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, Κινηματογραφική βραδιά-προβολή της ταινίας «Το έτερον ήμισυ», Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Σεϊτανίδης. Παίζουν: Κ.Κατσούλης, Β.Κυριακίδης, Γ.Ζουγανέλης  (Δημοτικό άλσος ΔΕΛΑΣΑΛ, 21:00) 

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου: Κινηματογραφική βραδιά-προβολή της ταινίας «Η ζωή μετά», Σκηνοθεσία: Κ. Ίστγουντ. Παίζουν: Μ.Ντέιμον, Μ.Ντάλας Χάουαρντ, Ρ.Κάιντ, (Δημοτικό άλσος ΔΕΛΑΣΑΛ, 21:00) 

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, Κινηματογραφική βραδιά-προβολή της ταινίας «Ο Λόγος του Βασιλιά», Σκηνοθεσία: Τ. Χούπερ. Παίζουν: Ε.Μ.Κάρτερ, Γ.Πιρς, Κόλιν Φερθ 
(Δημοτικό άλσος ΔΕΛΑΣΑΛ, 21:00) 

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, Κινηματογραφική βραδιά-προβολή της ταινίας «Οι περιπέτειες του Σάμμι: το μυστικό πέρασμα», Σκηνοθεσία: Μ. Στέισεν. Με τις φωνές των: Γ.Καπουτζίδη, Λ.Σακκά, Γ.Λιανού  (Δημοτικό άλσος ΔΕΛΑΣΑΛ, 21:00) 

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου: «Ο Λαγός κι ο Μπάφος» από το Δημοτικό Θέατρο Συκεών,
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος, (Δημοτικό άλσος ΔΕΛΑΣΑΛ, 21:00).

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.