Γ. Μπουτάρης για Σκοπιανό: Η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της – Είναι ένα θετικό βήμα η συμφωνία

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Για την συμφωνία που υπεγράφη χθες μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ σχετικά με το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας, τοποθετήθηκε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης είπε ότι η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της.

“Αυτός είναι ο ρόλος της. Η διπλωματία είναι μυστική δεν κουβεντιάζεται στα καφενεία. Είναι ένα θετικό βήμα η συμφωνία. Κλείνει ένα τεράστιο κεφάλαιο. Με αυτή τη συμφωνία φαίνεται ότι η Ελλάδα απέκτησε άλλη αξιοπιστία σαν χώρα αν διαβάσει κανείς τα πρωτοσέλιδα των ξένων εφημερίδων θα καταλάβει”, τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

“Έχουμε μια καταρχήν συμφωνία είναι θέμα κυβέρνησης η εφαρμογή της συμφωνίας. Όταν κάνεις μια συμφωνία κάτι πρέπει να κερδίσεις κάτι πρέπει να χάσεις. Ποτέ μια συμφωνία δεν είναι καλή. Όταν τα παίρνεις όλα είναι πόλεμος. Να αφήσουμε τους λαϊκισμούς, να το δούμε όσο πιο ψύχραιμα γίνεται και να κάνουμε ένα χάιδεμα της συμφωνίας”, πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης είχε και μια μικρή κόντρα με τον επικεφαλής της παράταξης “Εντάξει”, Σταύρο Καλαφάτη, σημειώνοντας πως έχει ψηφίσει τη ΝΔ και δεν ντρέπεται να το πει, ενώ πρόσθεσε πως η ΝΔ είχε μια πολιτκή για το θέμα.

“Γιατί βλέπουμε μια αμηχανία; Γιατί ο αντίπαλος σας προχώρησε με τόλμη το θέμα”, είπε.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.