Δ. Θεσσαλονίκης: “Φρένο” στην αξιοποίηση του αναψυκτηρίου στον Κέδρηνο Λόφο

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Αποσύρθηκε το θέμα για την εκ νέου αξιοποίηση του αναψυκτηρίου στην περιοχή του Κέδρηνου Λόφου, το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και περίπου πέντε χρόνια, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

Η διοίκηση του δήμου έφερε προς ψήφιση απόφαση προκειμένου να διεξαχθεί δημοπρασία για την παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης της χρήσης του αναψυκτηρίου, το οποίο βρίσκεται επί της λεωφόρου Όχι 25, στη δημοτική ενότητα Αγίου Παύλου του δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης εξέφρασαν σοβαρές αντιρρήσεις σχετικά με το θέμα με αποτέλεσμα, μετά από συζήτηση, το θέμα να αποσυρθεί από την αρμόδια αντιδήμαρχο, Άννα Αγγελίδου.

Για ανικανότητα της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί μια χρήσιμη πηγή πόρων έκανε λόγο στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της παράταξης “Εντάξει”, Σταύρος Καλαφάτης.

Όπως είπε ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει χάσει πολλά λεφτά από την αδυναμία του να εκμεταλλεύεται το αναψυκτήριο του Κέδρηνου Λόφου.

“Από την αδυναμία του να το αξιοποιήσει το αναψυκτήριο δεν έχουν μπει στα ταμεία πάνω από 700 – 800 χιλιάδες ευρώ, επειδή είναι βυθισμένο σε πολύ σκοτεινιά και ομίχλη. Να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή”, τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

“Είναι ένα κτίριο μέσα στο δάσος. Αν ήταν ένα αναψυκτήριο στη Μητροπόλεως θα το έβλεπα αλλιώς. Θεωρώ ότι ο δήμος μπορεί να βάλει χρήματα μόνο για τα απαραίτητα αλλά όχι για κάτι περισσότερο”, ανέφερε η επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”, Ρία Καλφακάκου.

Τελικά η κ. Αγγελίδου ζήτησε το θέμα να αποσυρθεί καθώς όπως είπε συμφωνεί με τον δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Κουράκη, να γίνει μια οικονομοτεχνική μελέτη και με την κ. Καλφακάκου να γίνουν μόνο οι απαραίτητες εργασίες.

Να σημειωθεί πως το αναψυκτήριο στην περιοχή του Κέδρινου Λόφου έχει σταματήσει να λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2013, ενώ τον Οκτώβριο του 2016, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του αρμόδιου τμήματος Διαχείρισης Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας του δήμου Θεσσαλονίκης, έγινε οριστική υπαγωγή του ακινήτου στον Ν. 4178/2013, καθώς υπήρχαν αυθαίρετες κατασκευές.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.