Απ. Τζιτζικώστας: Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία για το Σκοπιανό με 155-157 βουλευτές

|
THESTIVAL TEAM

Στο φλέγον ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αναφέρθηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κατά τη συνέντευξη τύπου για το κοινό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών και της ΚΕΔΕ στην Αθήνα.

Αρχικά ο κ. Τζιτζικώστας υποστήριξε πως «δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο θέμα των Σκοπίων εάν δεν αλλάξει το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας».

Ο ίδιος χαρακτηριστικά τόνισε: «Παρακολουθώ με προβληματισμό τον τελευταίο καιρό τις τοποθετήσεις των υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Να προκύψει μια ολοκληρωμένη και ενιαία θέση που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Ο κ. Τζιτζικώστας εξήγησε πως συμφωνία με 155-157 βουλευτές δεν πρόκειται να σταθεί στο μέλλον: «Ζητώ όταν και αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, να έρθει με αυξημένη πλειοψηφία 2/3.»

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης τόνισε πως ο αλυτρωτισμός όσο υπάρχει στο Σύνταγμα δεν μπορεί να υπάρξει λύση. Εάν επιμείνουν η λύση για εμάς είναι η μη λύση.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του κ. Κυρίζογλου, ο οποίος δήλωσε πως «το όνομα είναι το όχημα που ξεδιπλώνεται ο αλυτρωτισμός δεν θα τους επιτρέψουμε να κλέψουν ιστορία και πολιτισμό που δεν τους ανήκουν».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.