Δ. Θέρμης: Πρόσω ολοταχώς για το νέο κτηματικό καθεστώς στα Βασιλικά

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Το πρόσω ολοταχώς έχει σημάνει για το νέο κτηματικό καθεστώς στα Βασιλικά με τη διαδικασία ανάρτησης των διαγραμμάτων και δημοσιοποίησης των κτηματολογικών πινάκων. Από αύριο Τετάρτη 28/2 και για δέκα μέρες, στη διάθεση των πολιτών θα βρίσκονται και οι μελετητές για την παροχή πληροφοριών και κτηματολογικών αποσπασμάτων. Η Διοίκηση του Δήμου Θέρμης καλεί τους φερόμενους ιδιοκτήτες της περιοχής του Αγροκτήματος Βασιλικών να προσέλθουν στο Δημοτικό Κατάστημα Βασιλικών και να ενημερωθούν για τη νέα κατάσταση και να υποβάλουν τυχόν ενστάσεις τους μέχρι την Τρίτη 13/3.

Πιο αναλυτικά, μετά την κλήρωση αναδιανομής της γης που έγινε με την καθολική συμμετοχή του κόσμου στις 4 Δεκεμβρίου 2017 στο Δημοτικό Κατάστημα Βασιλικών και αφού τοποθετήθηκαν τα νέα αγροτεμάχια στις θέσεις τους, σύμφωνα με τους αριθμούς της κλήρωσης, διαμορφώθηκαν τα νέα διαγράμματα και οι νέοι κτηματολογικοί πίνακες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση – πρόσκληση της Προέδρου της Επιτροπής Αναδασμού Βασιλικών, τα παραπάνω στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018, στο Δημοτικό Κατάστημα Βασιλικών και θα παραμείνουν αναρτημένα για δέκα ημέρες,  παρουσία των μελετητών, οι οποίοι θα δίνουν πληροφορίες και θα ενημερώνουν τους δικαιούχους για τις νέες ιδιοκτησίες τους παρέχοντας κτηματολογικά αποσπάσματα.

Σύμφωνα με το Νόμο, δίνεται στους ενδιαφερόμενους η δυνατότητα υποβολής ένστασης εντός 10 ημερών από την ανάρτηση, δηλαδή, έως την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, για τη θέση, την κατάταξη και όποια τυχόν σφάλματα των κτηματολογικών πινάκων.

Επισημαίνεται ότι στόχος της διοίκησης του δήμου είναι τα νέα αγροτεμάχια να γίνουν το συντομότερο δυνατόν λειτουργικά χωρίς την παραμιικρή όχληση στις καλλιέργειες. Για το λόγο αυτό, αμέσως μετά την περίοδο του θερισμού, στην περιοχή θα εργαστούν συνεργεία για την τοποθέτηση πασσάλων οριοθέτησής τους.

Σύμφωνα με τον Απόστολο Τσολάκη, αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης, ταυτόχρονα, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων αναδασμού, η οποία έχει εκπονηθεί και έχει υποβληθεί εδώ και καιρό στις αρμόδιες Υπηρεσίες. Παράλληλα, οι μηχανικοί της Υπηρεσίας ετοιμάζουν τις μελέτες χάραξης και διάνοιξης των δρόμων, ώστε το αργότερο το φθινόπωρο να έχει διαμορφωθεί το νέο αγροτικό οδικό δίκτυο και οι αγρότες να μπορούν να καλλιεργήσουν την επόμενη περίοδο τα νέα αγροτεμάχιά τους επισημαίνει ο κ. Τσολάκης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.