Ολοκληρώθηκαν τα έργα αντιστήριξης των πρανών σε Ν. Μηχανιώνα και Επανομή

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Τρία σημαντικά έργα, των οποίων η ανάγκη υλοποίησης κρινόταν άμεση και επιτακτική, ολοκληρώθηκαν στο δήμο Θερμαϊκού.

Στην περιοχή της Ν. Μηχανιώνας πραγματοποιήθηκε η αποκατάσταση των πρανών σε δύο σημεία. Το ένα βρίσκεται στην περιοχή της πλαζ, ενώ το δεύτερο στην περιοχή του Κέντρου Υγείας της Ν. Μηχανιώνας, με την τοποθέτηση αντιστηρικτικών τοιχίων συρματοκιβωτίων. Στο δημοτικό διαμέρισμα της Επανομής, στην θέση «Αγνάντι», προσδιορίζεται το τρίτο σημείο, στο οποίο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης, με την κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης και την τοποθέτηση  συρματοκιβωτίων και πέτρας με γεωυφάσματα.

Οι συγκεκριμένες περιοχές είναι αυτές που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές, συνέπεια της καταστροφικής θεομηνίας, που έπληξε το Δήμο Θερμαϊκού το Σεπτέμβριο του 2016. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η περιοχή της Αγ. Τριάδας, όπου υπήρξε υποχώρηση του πρανούς, δίπλα στις οικοδομές απέναντι από το ΠΙΚΠΑ, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που είχαν σημειωθεί και στο οποίο σημείο οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, προχωρώντας εντατικά και με γοργούς ρυθμούς.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.