Έκοψε την βασιλόπιτά της η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας – Ποιος κέρδισε το φλουρί; (VIDEO)

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Tην καθιερωμένη βασιλόπιτα έκοψε σήμερα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας στα γραφεία της επί της οδού 26ης Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Το φλουρί έτυχε στον δήμο Χαλκηδόνας, ο οποίος έλαβε 5.000 ευρώ και μία εικόνα του Χριστού.

Στην εκδήλωση το ” παρών” έδωσε, μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ο οποίος τιμήθηκε από την ΠΕΔ – ΚΜ για τον ανθρωπιστικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης.

Στο ανθρωπιστικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλως και Σταυρουπόλεως αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Βαρνάβας ευχαριστώντας παράλληλα τους δημάρχους Κεντρικής Μακεδονίας.

«Ευχαριστούμε όλου τους δημάρχους οι οποίοι ομόφωνα αποφάσισαν αυτή την τιμή, η οποία δεν είναι προς το πρόσωπό μου. Αποδέχομαι αυτή την τιμή, ως αποδοχή των κόπων των αδερφών μου και του λαού του θεού. Η Ιερά Μητρόπολη που βρίσκεται στα δυτικά, σε μια εγκαταλελειμμένη περιοχή, αγωνιζόμαστε καθημερινά σε αυτά τα δύσκολα και θυμωμένα χρόνια για την αναστήλωση και αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου προσώπου. Σε αυτόν τον καθημερινό αγώνα ένας ολόκληρος στρατός ειρηνικός, αγάπης και προσευχής διακονίας και προσφοράς αναλίσκεται γι αυτόν τον σκοπό. Οι κατακόμβες των εκκλησιών έγιναν εστιατόρια και συσσίτια και στον απολογισμό του 2017 δυστυχώς περάσαμε τον συγκλονιστικό νούμερο των 8.000 ημερησίως μερίδων φαγητού. Και όχι μόνο αυτό το κοινωνικό ιατρείο το κοινωνικό φαρμακείο , ο χιτώνας, τα Φροντιστήρια των παιδιών, οι κατασκηνώσεις, ένας ολόκληρος κόσμος εθελοντών και αγάπης αναλίσκεται καθημερινά σε αυτά τα δύσκολα χρόνια στην τραγικότητα των στιγμών, σε περίοδο ειρήνης που ζούμε την μεγαλύτερη μας τραγωδία, συντελείται ένα θαύμα, οι φτωχοί να ταΐζουν τους φτωχότερους. Η ευγνωμοσύνη μου γίνεται αντίδωρο μαζί με τη προσευχή και την αγάπη μου για όλους αυτούς, κληρικούς, λαϊκούς διακόνισσες ευεργέτες και δωρητάς που στηρίζουν την προσπάθεια. Χρειάζεται περισσότερη προσευχή, αγάπη, ενότητα και περισσότερη δουλειά για να βγούμε από αυτή την κρίση. Φτωχοί ξανακάναμε και τα καταφέραμε και πιστευτώ ό΄τι με την ενότητά μας και την αγάπη μας θα ξεπεράσουμε και αυτή την δυσκολία», ανέφερε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Μάλιστα σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη μεγάλη κοινωνική προσφορά της Μητρόπολης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως, ο πρόεδρος του οργάνου κ. Κυρίζογλου παρέδωσε στο Μητροπολίτη κ.κ. Βαρνάβα επιταγή, ύψους 30.000 ευρώ για την ενίσχυση του ενίσχυση του κοινωνικοπρονοιακού έργου της Μητρόπολης.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει τακτική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ-ΚΜ.

Δείτε τις φωτογραφίες του thestival.gr:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.