Ξεκίνησαν στο δήμο Παύλου Μελά τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους της περιόδου 2017 - 2018, με 31 διαφορετικά τμήματα.

Τα τμήματα αφορούν:

ανήλικους από 4 έως 18 ετών,

ενήλικες,

αθλούμενους της Τρίτης ηλικίας,

Άτομα με Ειδικές Ανάγκες,

ειδικές κατηγορίες πολιτών (νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς, κ.τ.λ.).

Υποψήφιους για Στρατιωτικές Σχολές, Σχολές Αστυνομίας και Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Το τμήμα Αθλητισμού και η διεύθυνση υποστήριξης και ανάπτυξης της καθημερινότητας των κοινωνικών ομάδων, εξασφάλισαν συνολικά 28 αθλητικούς χώρους σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες (11 στη Σταυρούπολη, 11 στη Πολίχνη και 6 στην Ευκαρπία) καθώς και στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων – Μενεμένης ΄΄Κωνσταντίνος Καραμανλής΄΄ που διαθέτει γήπεδο Στίβου με διαδρομές ταρτάν, για τους υποψηφίους που θα εγγραφούν στο Αθλητικό Πρόγραμμα Προετοιμασίας για εισαγωγή στις σχετικές Σχολές.

Η τιμολογιακή πολιτική είναι δίμηνη συνδρομή 20 ευρώ πλην του τένις που τιμάται στα 30 ευρώ και των υποψηφίων για τις Σχολές στα 50 ευρώ.

Για τις ειδικές κατηγορίες αποφασίστηκαν εκπτώσεις 30 %, ενώ δωρεάν είναι η συμμετοχή για την τρίτη ηλικία, τα ΑμεΑ και τις ειδικές κατηγορίες ασθενών με ποσοστό αναπηρίας 67% και πάνω.

Οι αθλούμενοι καλούνται να μάθουν τις βασικές δεξιότητες και να εκπαιδευτούν στο άθλημα που θα επιλέξουν, τους χορούς ή τη μουσικοκινητική Αγωγή, να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και με τη θεραπευτική γυμναστική να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ασθενών.

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδείας Ιωσήφ Αράπογλου, ενημέρωσε τον δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη για τα προγράμματα της φετινής περιόδου που εμπλουτίστηκαν σημαντικά και τους αθλητικούς χώρους που αναβαθμίστηκαν με τη συνδρομή της τεχνικής υπηρεσίας, προσφέροντας στους πολίτες ένα ευρύτατο φάσμα ευκαιριών για αθλητισμό και υγεία.

Στη φετινή περίοδο λειτουργούν τα εξής τμήματα:

Μουσικοκινητική, Παιδαγωγικό παιχνίδι, Ρυθμική, Μπαλέτο, Μοντέρνος χορός, Χορογραφίες, Παραδοσιακοί χοροί, Ενόργανη, Ping – Pong, Tennis, Tae Kwon Do, Tae bo, Break Dance, Zumba, Zumba Dance, Kids Aerobic, Pilates, Aerobic, Yoga, Yogilates, Hatha Yoga, total body concept, body balance, Ορθοσωμική, Θεραπευτική Γυμναστική, Μυϊκή Ενδυνάμωση, ποδόσφαιρο σάλας, Μπάσκετ, Τμήματα για την τρίτη ηλικία, Τμήμα ΑμεΑ, καθώς και τμήματα, όπου ομάδες πολιτών θα μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα συγκεκριμένους χώρους για άθληση.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

 

Η δια βίου άθληση αποτελεί μια από τις βασικές συνιστώσες για την ποιοτική διαχείριση και ουσιαστική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των δημοτών, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των ερευνών για τη θετική επίδραση της άσκησης στην υγεία, στην ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων, και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Για την ικανοποίηση των αναγκών άθλησης όλων των πολιτών, σχεδιάστηκαν τα προγράμματα άθλησης για όλους, που αποτελούν τον προνομιακό χώρο σύνδεσης και συνέχειας των άλλων δύο πυλώνων ανάπτυξης του αθλητισμού, της σχολικής φυσικής αγωγής και του αγωνιστικού αθλητισμού.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

Δίμηνη συνδρομή: 20 ευρώ (τένις 30 ευρώ και υποψήφιοι 50 ευρώ) 

Δίμηνη συνδρομή για περισσότερα από ένα τμήμα 30ευρώ

Για τις ειδικές κατηγορίες ισχύουν οι παρακάτω εκπτώσεις συνδρομών:

  • Έκπτωση 30%:Ισχύει για πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες με προστατευόμενα μέλη ηλικίας έως 26 ετών, καθώς και για εφάπαξ καταβολή του ποσού έως 15/02/2018 (Πίνακας 1)
  • Δωρεάν: Ισχύει για τους αθλούμενους της Γ΄ Ηλικίας γεννηθέντες έως 1952 (άνω των 65 ετών), για τα Α.με.Α. και για τις ειδικές κατηγορίες (νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς κ.α.) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, καθώς και για οικογένειες και τα προστατευόμενα μέλη αυτών (έως 25 ετών), με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 6000€.

Μονογονεϊκές οικογένειες 

  1. Γονέας μονογονεϊκής οικογένειας θεωρείται ο γονέας εκείνος ο οποίος ασκεί τη γονική μέριμνα ενός ή περισσότερων ανήλικων τέκνων. Το δικαίωμα αυτό ασκείται από τον γονέα και μετά την ενηλικίωση των τέκνων και μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. 
  2. Τέκνα μονογονεϊκής οικογένειας είναι εκείνα τα οποία μέχρι την ενηλικίωσή τους είχαν τον ένα μόνο γονέα τους. Στην περίπτωση αυτή υπάγονται και τα τέκνα τα οποία στερήθηκαν και τους δύο γονείς πριν την ενηλικίωσή τους. Το δικαίωμα αυτό ασκείται από το τέκνο μέχρι και τη συμπλήρωση του 30ού έτους της ηλικίας του. 

Οι εκπτώσεις ισχύουν με την κατάθεση των παρακάτω δικαιολογητικών: 

  • Για πολύτεκνους, τρίτεκνους και μονογονεϊκές οικογένειες για μέλη ανήλικα ή άγαμα τέκνα έως την ηλικία των 25 ετών επίσημα έγγραφα που να αποδεικνύουν τα παραπάνω. 
  • Για Γ΄ Ηλικία (από 65 ετών και άνω): φωτοτυπία ταυτότητας 
  • Για ειδικές κατηγορίες: κατάθεση σε ισχύ βεβαίωσης ΚΕ.Π.Α. (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας). 
  • Οι αθλούμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους ιατρική βεβαίωση που να βεβαιώνει ότι ο ενδιαφερόμενος /η είναι ικανός/ή να συμμετέχει σε αθλητικά προγράμματα. 

Ο υπολογισμός του χρονικού διαστήματος για τις συνδρομές γίνεται ημερολογιακά.

Αν η χρονική διάρκεια της συνδρομής που υπολείπεται έως το τέλος της είναι αριθμός μηνών και ημέρες περισσότερες από 15, η συνδρομή υπολογίζεται στρογγυλοποιώντας στο μεγαλύτερο αριθμό μηνών, διαφορετικά στο μικρότερο.

Ενδεικτικό παράδειγμα συνδρομή 4 μηνών και 20 ημερών υπολογίζεται ως πεντάμηνη ενώ συνδρομή 4 μηνών και 14 ημερών ως τετράμηνη.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 

  • Στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου στη Σταυρούπολη Ν. Πλαστήρα 2 και  Καραολή & Δημητρίου 10 (απέναντι από το Δημαρχείο Παύλου Μελά) κατά τις ημέρες

Δευτέρα – Πέμπτη 8:00-14:00 και Παρασκευή 8:00-13:30.

  • Στην Τράπεζα Πειραιώς

(αρ. λογ. 5231-070379-775 ΙΒΑΝ GR 8301722310005231070379775).

Στο αποδεικτικό κατάθεσης της τράπεζας να αναγράφετε οπωσδήποτε το ονοματεπώνυμο του γονέα καθώς και του αθλούμενου και απαραίτητα είναι τα στοιχεία : Α.Φ.Μ., διεύθυνση, τηλέφωνο και ΔΟΥ και στην αιτιολογία κατάθεσης μαζικός αθλητισμός, τμήμα και χώρος άθλησης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Για τη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης

Τηλ. 2310 643 963,  2313 302 938,  2310643635,

Για τις Δημοτικές Ενότητες Πολίχνης και Ευκαρπίας  

Τηλ. 2313 302 916, -960,  2313 302 938,

www.pavlosmelas.gr