Δ. Θεσσαλονίκης: Ποσό 120.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των ζημιών και φυσικών καταστροφών

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Tο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της 21ης τακτικής συνεδρίασης ενέκρινε σήμερα την αποδοχή χρηματοδότησης του Δήμου Θεσσαλονίκης με το ποσό των 120.000€ από το «Πρόγραμμα πρόληψης, αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού της χώρας» του Υπουργείου Εσωτερικών.  

Η πρόταση του Υπουργείου αφορά αιτήματα για την αντιμετώπιση των ζημιών και φυσικών καταστροφών.  Οι δαπάνες που μπορούν να καλυφθούν από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αφορούν σε:

Κατασκευές, ανακατασκευές ή επεκτάσεις εγκαταστάσεων ή έργων

Προμήθειες μονίμων εξοπλιστικών μέσων ή τεχνικού ή άλλου υλικού εξοπλισμού

Μελέτες που αναφέρονται αποκλειστικά στα εν λόγω έργα και

Πάσης φύσεως έξοδα που σχετίζονται ευθέως με αυτά

Η χρηματοδότηση θα γίνει απολογιστικά, σύμφωνα με την πρόοδο των έργων με παραστατικά των δαπανών που θα υποβάλλονται στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ η χρονική διάρκεια ορίζεται σε 18 μήνες από την έκδοσή της.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Κατασκευών και Συντηρήσεων, το αίτημα χρηματοδότησης του Δήμου αφορά στην επισκευή, συντήρηση, αναβάθμιση ηλεκτρομαγνητικών εγκαταστάσεων σχολικών κτιρίων (συμβατική δαπάνη: 293.981,72€), καθώς και των δημοτικών κτιρίων, έτους 2015 (συμβατική δαπάνη: 622.448,17€).

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.