Τo Κέντρο Κοινότητας του Δ. Δέλτα στα Κύμινα εγκαινίασε ο Απ. Τζιτζικώστας

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Μια νέα κοινωνική δομή, που δημιουργήθηκε με κονδύλια του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έχει διασφαλισμένη λειτουργία για τα επόμενα τρία χρόνια, εγκαινίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον Δήμαρχο Δέλτα Ευθύμιο Φωτόπουλο, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Κώστα Γιουτίκα και Γερακίνας Μπισμπινά.

Πρόκειται για το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δέλτα, που λειτουργεί από σήμερα στα Κύμινα, για το οποίο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει μέσω του ΕΣΠΑ 234.000 ευρώ.

«Οι συνάνθρωποί μας, οι ευάλωτοι συμπολίτες μας, αποκτούν πλέον πρόσβαση σε βιώσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων της υγειονομικής περίθαλψης και των κοινωνικών υπηρεσιών. Στεκόμαστε δίπλα σε εκείνους τους ανθρώπους που έχουν περισσότερο ανάγκη, όπως άλλωστε κάνουμε, με σκληρή δουλειά, με συνέπεια και ανθρωπιά, όλα αυτά τα χρόνια, σ’ ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Δεν σταματήσαμε ποτέ τον αγώνα να μην αφήσουμε κανένα πολίτη μόνο του, κανένα συνάνθρωπό μας στη μοίρα του, όποια και όσα και αν ήταν τα εμπόδια που συναντήσαμε. Ως διοίκηση της Περιφέρειας θέσαμε από την πρώτη στιγμή ως απόλυτη προτεραιότητα, τη στήριξη των αδύναμων και τη βελτίωση της προσβασιμότητας όλων των συμπολιτών μας στα βασικά αγαθά, στην υγεία, την πρόνοια, την παιδεία», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Απόδειξη της πολιτικής αλληλεγγύης που εφαρμόζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι:

-Η ολοκλήρωση 48 παρεμβάσεων βελτίωσης, αναβάθμισης και επέκτασης των κτιριακών υποδομών, αλλά και του εξοπλισμού στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας.

-Η δημιουργία και αναβάθμιση 16 Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας και Προνοιακών Ιδρυμάτων.

-Η ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 νέων έργων εξοπλισμών και κτιριακών υποδομών των νοσοκομείων, με πόρους που ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

-Η διασφάλιση λειτουργίας οχτώ Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων με 255 ωφελούμενους.

-Η αξιοποίηση 2,4 εκ. ευρώ για τη συνέχιση λειτουργίας των Ανοικτών Κέντρων Ημέρας και των Υπνωτηρίων για άστεγους.

-Η στήριξη και ενίσχυση με 4,4 εκ. ευρώ Κοινωνικών Παντοπωλείων, Κοινωνικών Φαρμακείων και Συσσιτίων σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας.

-Η υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο των προγραμμάτων, για την καταπολέμηση της φτώχειας και η επισιτιστική βοήθεια, από τις οποίες επωφελούνται 60.000 πολίτες.

-Η εξειδίκευση, το αμέσως επόμενο διάστημα, δράσεων 5 εκ. ευρώ για 12.000 Ρομά.

«Η κρίση και η γενικότερη παρακμή που βιώνουμε διαμόρφωσαν ένα νέο περιβάλλον, δημιούργησαν νέες προκλήσεις και πολιτικές υποχρεώσεις. Προκλήσεις, που αφορούν άμεσα στην καθημερινότητα του πολίτη και ζητήματα που έχουν επίπτωση στο βιοτικό του επίπεδο. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε, δίνει και θα συνεχίσει να δίνει απαντήσεις σε αυτές τις νέες προκλήσεις. Απαντήσεις πειστικές, ρεαλιστικές και αποτελεσματικές. Απαντήσεις που έχουν το στοιχείο της ελπίδας:

-Της ελπίδας πως δεν είναι η σημερινή κατάσταση ο κανόνας.

-Της ελπίδας ότι θα καταφέρουμε συλλογικά, με πράξεις και δράσεις, να διαμορφώσουμε τις συνθήκες: για την άρση των κοινωνικών αδικιών, για τη φροντίδα των αδύναμων, για τη δίκαιη αντιμετώπιση όλων των συμπολιτών μας. Συλλογικά, επειδή όταν υπάρχει συνεργασία, όταν υπάρχει συνεννόηση και σύμπνοια, οι καρποί της δουλειάς έρχονται πιο γρήγορα και τα αποτελέσματα είναι καλύτερα», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε τη σημαντική συμβολή στην υλοποίηση του Κέντρου Κοινότητας του Δημάρχου Δέλτα Ευθύμιου Φωτόπουλου και τον ευχαρίστησε για τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία, που έχει ως αποτέλεσμα να υλοποιούνται δράσεις και έργα, που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Κλείνοντας ο κ. Τζιτζικώστας επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι «και τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουμε με δουλεία και πνεύμα συνεργασίας, για να καταφέρουμε η Κεντρική Μακεδονία να είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που θα βγει από την κρίση».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.