Δ. Παύλου Μελά: Ξεκινά η αποξήλωση επικίνδυνων αμιαντούχων υλικών από το εργοστάσιο Χίτζου – Κλειστό το σχολικό συγκρότημα

|
THESTIVAL TEAM

Ξεκινούν το πρωί της Παρασκευής, 22 Σεπτεμβρίου, οι εργασίες αποξήλωσης και απομάκρυνσης 80 τόνων επικίνδυνων αμιαντούχων υλικών από το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο σωληνουργίας Χίτζου, δίπλα σε σχολικό συγκρότημα (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) 700 και πλέον μαθητών στην περιοχή Καρατάσιου, στο δήμο Παύλου Μελά.

Οι εργασίες θα γίνουν από την εταιρεία Polyeco Α.Ε., που είναι αδειοδοτημένη και πιστοποιημένη κάθετη μονάδα διαχείρισης και αξιοποίησης αποβλήτων.

Στο χώρο θα παραβρίσκονται επιστήμονες του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» – Πλίνιος Ανεξάρτητοι Σύμβουλοι Περιβάλλοντος που θα επιβλέπουν τις εργασίες και στο τέλος θα εκδώσουν το πιστοποιητικό καθαρότητας του χώρου.

Για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών με απόφαση του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη, αναστέλλονται τα μαθήματα την Παρασκευή 22 και τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017, στις παρακάτω σχολικές μονάδες της Πολίχνης:

– 4ο και 13ο Νηπιαγωγείο
– 4ο Δημοτικό
– 2ο Γυμνάσιο
– 2ου ΓΕΛ

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.