Σαφάρι ελέγχων σε συνεργεία και πλυντήρια αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη από την ΠΚΜ

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Ελέγχους σε συνεργεία και πλυντήρια αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε η Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας.

Το τελευταίο δίμηνο (Ιούνιος – Ιούλιος 2017) έχουν διενεργηθεί συνολικά  είκοσι επτά (27) αυτοψίες σε συνεργεία και πλυντήρια αυτοκινήτων στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, μετά από σχετικές καταγγελίες του Συλλόγου Μηχανικών Ιδιοκτητών Συνεργείων Ν. Θεσσαλονίκης.

Από τις αυτοψίες προέκυψαν:

1) Πέντε αποφάσεις σφράγισης για συνεργεία, επειδή λειτουργούσαν χωρίς άδεια.

2) Δύο ανύπαρκτες εγκαταστάσεις.

3) Για τέσσερις εγκαταστάσεις διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν συνεργεία.

4) Πέντε επιχειρήσεις κατέθεσαν δικαιολογητικά για έκδοση βεβαίωσης νόμιμης λειτουργίας.

Επίσης, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε τέσσερα (4) πλυντήρια αυτοκινήτων προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση ή μη των περιβαλλοντικών τους δεσμεύσεων”, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτριος Χατζηβρέττας «Συνεχίζουμε, με αμείωτους ρυθμούς, τους ελέγχους στη λειτουργία των συνεργείων και πλυντηρίων αυτοκινήτων, πάντα σε στενή συνεργασία και με την πολύτιμη συμβολή του Συλλόγου Μηχανικών Ιδιοκτητών Συνεργείων.  Βασική μας προτεραιότητα είναι να προφυλάξουμε τους πολίτες  αλλά και να περιφρουρήσουμε τα δικαιώματα των επαγγελματιών και των εργαζομένων στο συγκεκριμένο κλάδο. Γι’ αυτό το λόγο σκοπεύουμε να αυξήσουμε και να εντείνουμε τους ελέγχους στις εν λόγω επιχειρήσεις.  Στόχος και ευθύνη μας είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της παράνομης εργασίας».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.